Nederlandse militair omgekomen bij oefening in Duitsland

Gepubliceerd op: 13-3-2024

DEN HAAG (ANP) - Een 28-jarige officier van de landmacht is dinsdagmiddag om het leven gekomen tijdens een oefening op het militaire terrein Hohenfels in Zuid-Duitsland. Dat meldt het ministerie van Defensie. De marechaussee onderzoekt de gebeurtenis.

De eerste luitenant van de 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte raakte ernstig gewond tijdens een oefening met een CV90-infanteriegevechtsvoertuig. Er is nog geprobeerd hem te reanimeren, maar hij overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Een 24-jarige militair van dezelfde Brigade raakte lichtgewond. Die kon zijn familie zelf informeren over het gebeuren, aldus Defensie.

De Nederlandse eenheid bereidde zich in Beieren voor op uitzending naar Litouwen. Er zijn al sinds 2017 Nederlandse militairen in Litouwen ter afschrikking van de Russische dreiging.

Naast het onderzoek door de marechaussee is ook de Inspectie Veiligheid Defensie een oriënterend onderzoek gestart. Op grond daarvan wordt bepaald of een volledig onderzoek nodig is. De inspectie werkt onafhankelijk en onderzoekt ernstige voorvallen bij Defensie, om van te leren en om herhaling te voorkomen.

 

Bron: Media

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief