Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Winter in Buren

Geplaatst op: 18-12-2017

Afgelopen Zaterdag was de eerste editie van Winters Buren. Het weer werkte eigenlijk heel goed mee. Het was nat en koud. Helaas bleven daardoor ook veel mensen thuis.

Buren bij kaarslicht sep17Santa Klaus werd door burgemeester de Boer ontvangen op het bordes van het oude stadhuis. Dhr de Boer vertelde dat hij in zijn opleiding wel had geleerd hoe hij Sinterklaas moest ontvangen, maar dat de ontvangst een Kerstman niet besproken was. Doordat de straten nat waren, kreeg de versiering boven de straten een extra glans. Het museum Buren en Oranje was die avond ingericht voor een re-enactmentgroep van de Marechaussee, wat heel veel bekijks trok. Ook de verhalenvertelster had niet te klagen over belangstelling.

In het Marechausseemuseum was een heel bijzonder stel manchetknopen van kolonel Van Houten te zien. Er was muziek van het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee, heerlijke glühwein en chocolademelk.

De kerk trok ook veel bezoekers. De wijn en de kaas die daar te verkrijgen waren, waren in trek. Ook het koor wat daar zong. Op het pleintje voor het oude stadhuis was steeds muziek. Een blaaskapel of het koor Pluchte en Plastic zorgde daar voor warme klanken.

Bron : stadburen.nl


Minister: We geven antisemitisch geweld echt geen centimeter

Geplaatst op: 18-12-2017

Hoog bezoek voor de Joodse gemeenschap in Amsterdam. Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen en vice-premier Carola Schouten bezochten een Chanoeka-viering. De steun staat in het teken van de veelbesproken vernieling van een Joods restaurant door een Palestijnse vluchteling. 

Waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen hield de aanwezigen voor dat veiligheid essentieel is. ,,U kunt op ons rekenen. Ook op mij en de ministers die hier zijn.'' Volgens minister Grapperhaus was het voorval in het restaurant 'een enorme schrik'. ,,Het is aan de rechter, maar het is onaanvaardbaar als er antisemitisme voorkomt in onze samenleving.''

Niet eerder woonden zoveel ambtsdragers het feest bij. Hun boodschap: wij staan achter u. ,,Onverdraagzaamheid mogen we nooit accepteren,’’ zei Schouten. Minister Grapperhaus kreeg applaus, maar er was ook kritiek: hij wil – tot woede van joodse organisaties- niet spreken van een terreuraanval op het restaurant in Amsterdam. ,,Ik kán dat zo niet kwalificeren, want dat is echt aan de rechter. Ik wil dat proces niet belemmeren. Tegelijk zeg ik: we geven antisemitisch geweld echt geen centimeter. Mijn hele kabinet niet. Als blijkt dat dit, anno 2017, een terreurdaad was, dan zal daar adequaat tegen worden opgetreden.’’

Tot afgrijzen van de joodse gemeenschap werd de Palestijnse vluchteling na het veelbesproken incident ook nog eens op vrije voeten gesteld tot zijn rechtszaak. Grapperhaus: ,,Maar ook dat hoort bij de rechtsgang. Ik vraag het geduld van de mensen om dat af te wachten.’’

chanoeka - menoraHet traditionele inwijdingsfeest op het Scheldeplein in Amsterdam had dit jaar een extra bijzondere lading door de recente ophef. De Joodse gemeenschap gaf aan dankbaar te zijn voor de hulp en beveiliging van het Amsterdamse politiekorps en de Koninklijke Marechaussee, die nauw betrokken zijn bij de bescherming van Joodse instellingen.

Kristal
Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg van de politie Amsterdam en luitenant-generaal Harry van den Brink van de marechaussee namen vanavond een kristallen menora (een zevenarmige kandelaar) in ontvangst. ,,Manschappen van de beide organisaties zorgen ervoor dat wij ons veilig voelen bij bijeenkomsten als deze, in onze gebouwen en zoals zondagavond in de openbare ruimte aan het Scheldeplein,'' zei rabbijn Yanki Jacobs van de Joodse studentenorganisatie Chabad on Campus in een persbericht.

Vernieling
Minister Ferdinand Grapperhaus zei eerder al de viering bij te willen wonen naar aanleiding van de vernieling van het Israelische restaurant HaCarmel aan de Amstelveenseweg. Op korte termijn wil hij ook andere Joodse instanties bezoeken. Grapperhaus gaat ook kijken wat er verder moet gebeuren 'om te laten zien dat we dit onaanvaardbaar vinden'.

Na de vernieling van het restaurant ontstond ophef omdat de verdachte ondanks zorgen over zijn intenties weer snel op vrije voeten kwam. Volgens de politie en het Openbaar Ministerie zijn er echter geen aanwijzingen dat  de man terroristische motieven had voor zijn daad. Minister Grapperhaus gaf eerder aan niet in te willen gaan op de zaak, naar eigen zeggen om de rechtsgang niet te verstoren. 

Tijdens Chanoeka - in Nederland ook wel Inwijdingsfeest of Lichtjesfeest genoemd - vieren Joden de opstand van het Joodse volk tegen de Grieken in het jaar 164 voor Christus. 

Bron : ad.nl


Nederlands geld voor troepenmacht in de Sahellanden

Geplaatst op: 18-12-2017

Nederland gaat meebetalen aan een nieuwe troepenmacht in het Sahel-gebied, in het noorden van Afrika. Minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken heeft daarvoor 5 miljoen euro toegezegd. Zo'n troepenmacht is in het belang van Nederland, zei hij op een top over de Sahellanden in Parijs. Door in dat gebied terrorisme, internationale criminaliteit en mensensmokkel aan te pakken, moet ook Europa veiliger worden.

Sahel landkaart dec17De Sahel, een gebied zo groot als Europa, omspant de landen Mali, Mauritanië, Burkina Faso, Niger en Tsjaad. De Franse president Macron had Afrikaanse en Europese leiders uitgenodigd in Parijs om geld in te zamelen voor een troepenmacht die de Sahel militair en politiek stabieler maakt. De vijf Sahellanden zelf hebben geen geld om zo'n troepenmacht te bekostigen. Saudi-Arabië kwam op de top met een opmerkelijk hoge bijdrage van 100 miljoen euro voor de Afrikaanse missie.

NOS-correspondent Frank Renout sprak in Parijs met minister Zijlstra. Die zei tegen hem dat Nederland belang heeft bij de missie omdat ons land aan het eind van de pijplijn van de mensensmokkel zit, terwijl de Sahel het midden van die pijplijn is.

Geen gevolgen voor Nederlandse missie in Mali
Het eerste deel van de troepenmacht is er al, zei Zijlstra. Dat zijn zo'n 500 militairen, maar het moeten er minimaal 5000 worden. Volgens Zijlstra hadden die al eind dit jaar ingezet moeten worden, maar zijn er nog praktische problemen, waardoor ze pas in het voorjaar actief zullen zijn.

Zijlstra zei dat dat de Nederlandse bijdrage geen gevolgen heeft voor de Nederlandse militairen die actief zijn in Mali. Die doen mee aan de missie Minusma, die defensief is, bedoeld om de orde te handhaven. De Sahelmissie is meer offensief; de militairen gaan actief terroristen en criminelen opsporen.

Bron : nos.nl


Defensie levert ook in 2018 gevechtskracht aan NAVO- en EU-eenheden

Geplaatst op: 17-12-2017

Nederland draagt ook in 2018 bij aan de multinationale NAVO-battlegroup onder leiding van Duitsland in Litouwen. En aan de snel inzetbare gevechtseenheden NRF en EUBG. Minister Ank Bijleveld-Schouten liet dat  aan de Tweede Kamer weten.

De relatie tussen de NAVO-bondgenoten en Rusland verslechterde de afgelopen jaren. Door de veranderde veiligheidssituatie besloot de NAVO de oostelijke bondgenoten te versterken en daar eenheden te stationeren.

militair oefening dec 17De multinationale battlegroup onder leiding van Duitsland maakt deel uit van de enhanced Forward Presence. De Nederlandse bijdrage bestaat in 2018 uit:

1 gemechaniseerde infanteriecompagnie, inclusief ondersteuning;
experts op het gebied van strategische communicatie en cyberveiligheid;
militairen voor de bataljonsstaf van de battlegroup.
Alles bij elkaar gaat het om ongeveer 270 militairen.

NRF
Op de top in Wales in 2014 besloten de NAVO-landen dat eenheden langer deel uitmaken van de NRF( NATO Response Force). NRF-eenheden zijn, naast het stand-by jaar, nu ook een jaar stand-up en een jaar stand-down. De NRF bestaat uit land-, lucht- en maritieme componenten en is opgebouwd uit 3 echelons met een verschillende gereedheid.

Nederland levert in 2018 aan de Very High Readiness Joint Task Force (VJTF), het snelst inzetbare deel van de NRF:

een Special Operations Maritime Task Unit (SOMTU) van het Korps Mariniers;
het 1e half jaar een schip als commandoplatform voor (de Belgische commandant van) de Standing NATO Mine Counter Measures Group 1 (SNMCMG 1)
het 2e half jaar een luchtverdedigings- en commandofregat (LCF) als commandoplatform voor de Nederlandse commandant van de Standing NATO Maritime Group 2 (SNMG 2).
2 mijnenjagers voor de SNMCMG's voor periodes van 3 tot 4 maanden.
4 F-16’s.

De Initial Follow-on Forces Group van de NRF kent een langere reactietijd en versterkt de VJTF. Nederland biedt daarvoor aan:
samen met Duitsland van juli 2017 tot en met juni 2018 het hoofdkwartier van het 1e Duits-Nederlandse Legerkorps;
1 gemechaniseerd infanteriebataljon;
personeel voor het brigadehoofdkwartier en
1 raiding squadron mariniers en 1 onderzeeboot.

EUBG
In 2018 levert Nederland met België en Luxemburg de kern van de EUBG (EU Battle Group). Oostenrijk levert van januari tot en met juni een bijdrage en Duitsland van juli tot en met december. Nederland leidt het 1e half jaar de EUBG, België het 2e half jaar. Nederland levert het 1e half jaar:

1 bataljonsstaf;
2 infanteriecompagnieën met gevechtsondersteuning en de bijbehorende logistiek.

Het 2e half jaar:
1 infanteriecompagnie met gevechtsondersteuning en de bijbehorende logistiek.

Nederland stelt heel 2018 de infrastructuur en de verbindingsmiddelen voor het EUBG-hoofdkwartier beschikbaar en een Cougar-transporthelikopter. Het is in 2018 voor het eerst dat dezelfde EUBG een heel jaar stand-by is voor inzet; voorheen wisselde dat per halfjaar.

Toezeggingen
Bij de inzet van de EUBG kan een deel van het Nederlandse contingent binnen 10 dagen operationeel in een missiegebied zijn. De rest sluit later aan, omdat Defensie tegelijk aan een groot aantal toezeggingen moet voldoen. Naast de toezeggingen aan NAVO en EU zijn dat de lopende missies en de nationaal gegarandeerde capaciteiten.

Op het moment dat de EUBG-capaciteiten enkele jaren geleden werden aangeboden, waren de precieze gevolgen van de bezuinigingen, de intensieve inzet en de grotere nadruk op herstel van basisgereedheid nog niet volledig bekend. Het ambitieniveau knelt momenteel op enkele onderdelen met de beschikbare capaciteit. Bijleveld: “Nederland zal echter verantwoordelijkheid in EU-verband blijven nemen om de EUBG verantwoord en realistisch te kunnen inzetten. Indien de EUBG wordt ingezet, dan neemt Defensie gepaste maatregelen om ervoor te zorgen dat deze inzet geen negatieve gevolgen heeft voor het versterken van de basisgereedheid van de krijgsmacht.

Bron : defensie.nl


Parlement Sint-Maarten stemt in met Integriteitskamer

Geplaatst op: 17-12-2017

PHILIPSBURG – Het parlement van Sint-Maarten heeft woensdag de landsverordening Integriteitskamer goedgekeurd met negen tegen drie stemmen. Dit maakt de weg vrij voor het Nederlandse wederopbouwfonds van 550 miljoen euro.

St Maarten parliament house dec17De Integriteitskamer moet onderzoek doen wanneer er vermoedens van integriteitsschendingen zijn. De Kamer staat onder supervisie van een Raad van Toezicht en gaat bindende adviezen geven aan de ministerraad.

Stemmen
De leden van de Verenigde Volkspartij (UP), de Democratische Partij (DP) en het parlementslid Chanel Brownbill van de Verenigd St. Maarten partij (USp), steunden de verordening. Ook Rodolphe Samuel van de Nationale Alliantie (NA) stemde voor. USp-leider Frans Richardson en NA-parlementariërs Ardwell Irion en George Pantophlet stemden tegen.

Het instellen van de Integriteitskamer was een voorwaarde voor het vrijmaken van het wederopbouwfonds na orkaan Irma. Sint-Maarten heeft al ingestemd met de andere voorwaarde: versterking van de grensbewaking met leden van de Koninklijke Marechaussee en de Nederlandse douane.

Verzet
Sint-Maarten heeft zich lange tijd verzet tegen de komst van de Integriteitskamer. De vorige premier William Marlin vond dat Sint-Maarten ‘genoeg eigen instituties, regelgeving en middelen in handen had, zoals de screening voor ministers’.

Bron : caribischnetwerk.ntr.nl


Meldpunt Sociale Veilige Werkomgeving Defensie geopend

Geplaatst op: 16-12-2017

Het meldpunt van de Commissie Sociaal Veilige Werkomgeving Defensie is vanaf vandaag geopend. (Oud)-Defensiemedewerkers kunnen hier terecht met hun ervaringen over (meldingen van) ongewenst gedrag. Op de website www.meldpuntsociaalveiligdefensie.nl is te vinden hoe men een melding kan doen per telefoon (070-3245069), e-mail, via de website of per brief.  

Het meldpunt is tot 1 juli 2018 geopend. De commissie beoordeelt de meldingen inhoudelijk en bepaalt eventueel naar welke instantie de melding, na overleg met de melder, kan worden doorverwezen.

militairen sep17Aanleiding
Naar aanleiding van meerdere incidenten heeft Staatssecretaris Barbara Visser een externe en onafhankelijke commissie ingesteld die sociale werkomgeving bij Defensie gaat onderzoeken. De commissie doet sinds vorige week onderzoek.

Het onderzoek richt zich specifiek op de meldingsbereidheid, het meldingssysteem en de nazorg aan melders. De commissie is extra alert op signalen die een indicatie voor een angstcultuur kunnen zijn. Daarnaast onderzoekt de commissie hoe met de melding en de melders van een misbruikzaak in Schaarsbergen is omgegaan.

Onderzoeken beoordeeld
Verder beoordeelt de commissie op basis van een steekproef de kwaliteit van de interne onderzoeken die Defensie deed naar ongewenst gedrag. Uiterlijk 15 maart 2018 rapporteert de commissie over haar tussentijdse bevindingen. De commissie biedt haar eindrapport zo snel mogelijk aan bij Defensie. Dit is uiterlijk 15 juli 2018.

Commissieleden
De voorzitter van de commissie is prof. dr. Ellen Giebels (Universiteit Twente). Andere leden zijn prof. dr. Kees van den Bos (Universiteit Utrecht) en Frans van Oostrum (Ministerie van Financiën/ Douane Nederland).

Bestaande meldmogelijkheden
De reeds aanwezige mogelijkheden voor het defensiepersoneel om ontoelaatbaar gedrag te melden blijven bestaan. Defensiepersoneel kan terecht bij het meldpunt van de Centrale Organisatie Integriteit Defensie of een melding doen bij de commandant. Van strafbare feiten kan ook altijd aangifte worden gedaan bij de Koninklijke Marechaussee.

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Vierde kwartaal 2017

16-12-2017 EU-leiders bezegelen militaire samenwerking
15-12-2017 Marechaussee schiet man met mes neer in Schiphol Plaza
15-12-2017 Chanoeka met de marechaussee
15-12-2017 Defensie Jaaroverzicht 2017
15-12-2017 Nederland voorop bij vervolgen IS-strijders
15-12-2017 Grootse optocht Koninklijke Militaire Academie in centrum (foto's)
14-12-2017 Grensoverschrijdend politie team Venlo houdt gesignaleerde verdachte aan
14-12-2017 Kamer geeft groen licht voor verlenging missies
13-12-2017 Doorontwikkelen centraal in 2018, door Jan Roede Kolonel der KMar/C-OTCKMar
13-12-2017 Klaar met wachten
13-12-2017 Weekoverzicht Defensieoperaties
13-12-2017 “Officieren en cadetten, practise what you preach!”
13-12-2017 ECID traint lokale autoriteiten in Mali
12-12-2017 Aanhoudingen na nieuw onderzoek misstanden kazerne Schaarsbergen
12-12-2017 Formeel startsein voor nauwere defensiesamenwerking in de EU
12-12-2017 Explosievenruimers maken Eemshaven 'bomvrij'
11-12-2017 Een dagje KMarren met... Liesbeth Mesman, protocolmedewerker
10-12-2017 Bestelbus van Defensie knalt tegen boom; militair zwaargewond
10-12-2017 Groot aantal VN-soldaten vermoord in oosten Congo
09-12-2017 Defensie past zendstation Zeewolde aan
09-12-2017 PvdA akkoord met verlenging Mali-missie
08-12-2017 Krissendag Bronbeek trefpunt voor liefhebbers
08-12-2017 Minister en CDS bezoeken Nederlandse militairen Litouwen
07-12-2017 Grensoverschrijdend politieteam pakt 12,25 kilo cocaïne
07-12-2017 Overleg over nieuw kort verband-contract
07-12-2017 Marechaussee vast voor drugshandel
06-12-2017 Minister-president zet deelnemers Invictus Games in de spotlights
06-12-2017 Bezoek het Marechausseemuseum tijdens Winters Buren!
06-12-2017 Weekoverzicht Defensieoperaties
06-12-2017 Via open sollicitatie aan de slag als militair
05-12-2017 Gaten in Europese douanecontroles
05-12-2017 De pijnlijke de kolonisatie van Indonesië (1946)
05-12-2017 Nederlandse militairen hervatten operaties bij Kidal
04-12-2017 Digitale experts komen bijeen op congres DEX-XL
04-12-2017 Duits inlichtingenchef vreest 'gehersenspoelde' kinderen van IS
03-12-2017 Andere Tijden (uitzending gemist)
03-12-2017 Commandant der Strijdkrachten trots op veerkracht Irak en Mali-gangers
02-12-2017 Herdenking Keienmonument
02-12-2017 Premier prijst militairen op ‘Duits’ Kamp Castor
01-12-2017 KIJKTIP ; Het hek van Woensdrecht
01-12-2017 Achter de schermen: bij de selectie van nieuwe marechaussees
01-12-2017 KMarMagazine
01-12-2017 Nederlandse bijdrage 'dodelijkste VN-missie ooit' waarschijnlijk verlengd
30-11-2017 Cokemaffia infiltreert visserij’
30-11-2017 Weldoener of omkoper?
29-11-2017 Bliksembezoek Rutte aan Mali voor top Ivoorkust
29-11-2017 Onthullend boek over inzet Nederlanders bij de Britse commando’s in WO-II
29-11-2017 Weekoverzicht Defensieoperaties
29-11-2017 Gezamenlijke controle op bouwlocatie in Sabadeco door Kmar, KPCN en Arbeidsinspectie CN
29-11-2017 Partij drugs aangetroffen in lading bloemen
28-11-2017 Openbaar Ministerie schenkt drugsboot aan Scheepvaartcollege
28-11-2017 Raymond Knops: geliefd, maar onderschat hem niet
28-11-2017 Medische evacuatie voor Nederlandse militairen in Mali geregeld
27-11-2017 Klein deel van Nederlandse militairen weg uit regio Noord-Irak
27-11-2017 Defensie en bonden tekenen arbeidsvoorwaarden-akkoord
26-11-2017 Grote veiligheidscontrole aan Flevoweg Harderwijk
26-11-2017 60e Internatiolale Militaire Bedevaart 18 - 20 mei 2018 naar Lourdes
26-11-2017 Negen beslagleggingen bij controle Terneuzen
25-11-2017 'Nederland moet zich voorbereiden op chaosscenario Brexit'
25-11-2017 Drie blauwhelmen in Mali gedood
25-11-2017 Vertrekkende premier Marlin: „Wij zijn geen kolonie”
25-11-2017 OM eist 7 en 9 jaar celstraf voor invoer 700 kilo cocaïne
24-11-2017 Volgende stap in CBRN-samenwerking
24-11-2017 Integrale verkeerscontrole bij grensovergang Hulst
24-11-2017 Roemeense mannen aangehouden voor drugssmokkel
23-11-2017 Aanklacht over Sulawesi (1947) definitief verjaard
23-11-2017 Missie Max brengt militairen en thuisfront dichter bij elkaar
23-11-2017 Vingerafdruk in paspoort wordt nooit gecontroleerd
22-11-2017 Levenslang voor Mladic om genocide Srebrenica, moord en terreur
22-11-2017 Nederlanders met C-17 van Heavy Airlift Wing in Swift Response
22-11-2017 IGK bedankt KNIL-veteranen voor inzet
22-11-2017 Weekoverzicht Defensieoperaties
21-11-2017 Havelte levert militairen Litouwen
21-11-2017 Defensie en Justitie: nog geen uitspraken over onderzoek Apache
20-11-2017 Molukse KNIL-veteranen erkend
20-11-2017 Nederland eist steun in Mali
19-11-2017 EU-eenheid klaar voor inzet
19-11-2017 Zuluhal krijgt monumentenstatus
18-11-2017 Resultaten internationale grenscontrole
18-11-2017 Versneld grote aankopen voor Defensie
17-11-2017 Het boek van Joost Visbeen
17-11-2017 Hennis financieel woordvoerder VVD
17-11-2017 Auto's ingenomen en drugsrijders betrapt bij grote controle langs A28
17-11-2017 Kocabas geniet van nieuw leven: 'Boksen heeft me een beter mens gemaakt'
16-11-2017 Militairen zoeken in weiland naar 'brokstukken' van Apache
16-11-2017 Aanhoudingen in onderzoek naar mensensmokkel
16-11-2017 Handgeschreven kerstkaarten op weg naar militairen
16-11-2017 Echte fusie Europese strijdkrachten is nog ver weg
15-11-2017 Straks kun je wonen in de oude Marechausseekazerne in Breda
15-11-2017 Daar is-ie dan: de vlag in de Tweede Kamer
15-11-2017 Weekoverzicht Defensieoperaties
14-11-2017 Marechaussee onderzoekt Apache-ongeluk bij Culemborg
14-11-2017 Mensensmokkelaar gepakt in internationale trein bij Hengelo
14-11-2017 Apache-gevechtshelikopter raakt bliksemdraden hoogspanningslijn bij Culemborg (update)
14-11-2017 Rusland staat nog niet voor de deur, maar kan zo Europa in
13-11-2017 Europese landen om de tafel voor gezamenlijke defensie-afspraken
13-11-2017 Staatssecretaris Visser: “Streng optreden tegen ernstige misdragingen.”
13-11-2017 Nederland tekent voor Europese defensie
13-11-2017 Landmacht ondersteunt politie bij 'terreur' Amsterdam
12-11-2017 Koning bezoekt eenheden in Duitsland
12-11-2017 Missie Max 2017
12-11-2017 Meerdere verdachten van mensensmokkel gearresteerd
11-11-2017 Operatie Impact: Zuid-Nederland in actie tegen synthetische drugs
11-11-2017 Oekraïner aangehouden voor mensensmokkel Hoek van Holland
11-11-2017 Kamer: stevig ingrijpen bij krijgsmacht
10-11-2017 Medaille voor leden Border Security Team
10-11-2017 Navo heropent ineens weer hoofdkwartieren, hoe verontrustend is dat?
10-11-2017 De richtlijn voor mensenhandel werkt verwarrend
10-11-2017 Herdenking Canadese militairen
10-11-2017 "70 jaar in 6 minuten"
10-11-2017 Home@Vi Ontmoetingsdag speciaal voor het thuisfront
09-11-2017 Veteraan: 'Mensen hebben geen flauw idee wat ik heb meegemaakt'
08-11-2017 Meer NAVO-troepen naar Afghanistan
08-11-2017 'Slapend' Calamiteitenhospitaal oefent zich tijdens Danger Close
08-11-2017 Weekoverzicht Defensieoperaties
08-11-2017 Minister Bijleveld wil krachten bundelen tegen hybride dreigingen
07-11-2017
07-11-2017 Gevechtsverslagen Meidagen 1940 online
06-11-2017 Douane wijzigt tactiek op zee: meer mensen en snellere boten
06-11-2017 Resultaten onderzoek onder veteranen met gevechtservaring
06-11-2017 Blik op de toekomst in Soest; KMar biedt uniek inkijkje in dark web
05-11-2017 Museumbrochure nr. 50
05-11-2017 Zes aanhoudingen na vondst 500 kg coke in kermisattractie
04-11-2017 Lof voor marechaussees en agenten
04-11-2017 Defensiefotograaf: ‘We maakten vooral dingen kapot’
04-11-2017 Marechaussee en politie werken samen in opleiding van migratiehonden
03-11-2017 SMC-reünie ... iets minder deelnemers maar zeer sfeervol
03-11-2017 Nederland laat premier Sint-Maarten struikelen
03-11-2017 Veel KMar en Politie Begeleidingen Prinsjesdag 2017
03-11-2017 Politicus Sint-Eustatius niet vervolgd voor bedreiging
02-11-2017 Soldaten eenheid Schaarsbergen stelselmatig misbruikt en mishandeld
02-11-2017 'Dit zijn oorlogshelden die 66 jaar lang zijn vergeten'
02-11-2017 Militaire hulp na orkanen Bovenwindse eilanden verder afgebouwd
01-11-2017 Weekoverzicht Defensieoperaties
01-11-2017 Arabische soldaten krijgen limburgs schoeisel
01-11-2017 Joyrider legertruck ’geïnspireerd door Alberto Stegeman’
31-10-2017 Sint-Maarten doet concessies voor hulpfonds
31-10-2017 Schouwburg Amstelveen - aandacht voor het theatercollege van Peter van Uhm
31-10-2017 Molukse KNIL-militairen krijgen alsnog eerbetoon van Defensie
31-10-2017 Marihuana aangetroffen bij controle Marechaussee
30-10-2017 Een dagje KMarren met...
30-10-2017 Defensie ontvangt Ambonese KNIL-militairen
30-10-2017 OM tevreden met gevangenisstraffen voor vrouwenhandel Zandpad
29-10-2017 Politie, marechaussee en Belastingdienst controleren bij groot feest Hells Angels
29-10-2017 'Bewaken en beveiligen tussen het publiek'
28-10-2017 Defensie leverde 2260 ton noodhulp aan Sint-Maarten voor 55 miljoen euro
28-10-2017 Kamp Nieuw Milligen blijft Defensie-terrein
28-10-2017 Inklimmer wordt steeds roekelozer
27-10-2017 Nieuwe bewindspersonen gearriveerd bij Defensie
27-10-2017 VN-militairen in Mali gedood door explosief
27-10-2017 Buitenlandse werknemers krijgen voorlichting tijdens Dag tegen Mensenhandel
26-10-2017 Trompetterkorps KMar zorgt voor muzikale omlijsting
26-10-2017 Profiel: Barbara Visser (VVD), staatssecretaris van Defensie
26-10-2017 Profiel: Ank Bijleveld (CDA), minister van Defensie
26-10-2017 Nederlandse militairen weg uit regio Noord-Irak
25-10-2017 Conflict over wederopbouw: Premier Rutte stelt bezoek aan Sint-Maarten uit
25-10-2017 Nieuwe Defensieminister: vertrouwen herstellen
25-10-2017 Koninklijke Marechaussee treft minder vreemdelingen aan
24-10-2017 Meer munitie bij Defensie mogelijk onveilig
24-10-2017 Commandant der Strijdkrachten bezoekt militairen Mali
23-10-2017 Sint-Maarten wijst voorwaarden hulp af
23-10-2017 Sint-Maarten krabbelt op
22-10-2017 Missie Mali wordt weer opgestart
21-10-2017 Het is officieel: dit worden de nieuwe ministers en staatssecretarissen van Rutte III
21-10-2017 Kmarren met: opperwachtmeester Bas Boumans, controle Mobiel Toezicht Veiligheid
21-10-2017 Politie haalt ruim 50.000 euro op tijdens grote controle op Marktplein Apeldoorn
20-10-2017 OM ontving foto van dé Buk-raket
20-10-2017 Weekoverzicht Defensieoperaties
19-10-2017 Vrouwen aan roer bij defensie
19-10-2017 Excuses voor uitspraak over ‘doden en verbranden’ van Nederlandse militairen
19-10-2017 Een dagje KMarren met...
18-10-2017 Banenmotor F-35
18-10-2017 Anderhalf miljard is pas het begin van herstel Defensie
18-10-2017 Grensoverschrijdend politieteam (GPT) houdt gesignaleerde Kosovaar aan
17-10-2017 Rijnmond-verslaggever getuige van ontdekking verstekelingen Hoek van Holland
17-10-2017 Trainers Defensie blijven nog in Irak
17-10-2017 Al eerder vielen doden met Bulgaarse mortiergranaat
17-10-2017 Prijs voor scriptie over afschrikking cyberwapens
16-10-2017 Zorgen om Eritrese vrouwen in azc’s
16-10-2017 Hennis niet in nieuw kabinet, keert terug in Kamer
16-10-2017 Benelux-luchtruim geniet warme belangstelling van Russen
16-10-2017 Marechaussee vindt pistool tijdens controle op Rotterdam Airport
15-10-2017 Problemen met heli's die Nederlandse militairen vervoerden in Mali
15-10-2017 Tientallen misbruikmeldingen bij Defensie
14-10-2017 Nederlandse voorwaarden: Sint-Maarten moet instemmen, dan pas geld voor wederopbouw
14-10-2017 60 arrestaties bij mobiele dievenbendes
14-10-2017 Sint Maarten krijgt toch financiële steun van EU na orkaan Irma
13-10-2017 Science for Humanity
13-10-2017 Controle bij Westdorpe: 75 personen en 54 auto's onder de loep
13-10-2017 Bonden en ministerie akkoord over cao bij Defensie
13-10-2017 Militaire gezondheidszorg beraadt zich op de toekomst
12-10-2017 4% meer voor Defensiepersoneel
12-10-2017 Sint Maarten door Irma 10 jaar terug in de tijd geworpen
12-10-2017 Auto en motor in beslag genomen bij grote controle Venlo
11-10-2017 Missies worden groter en langer
11-10-2017 Weekoverzicht Defensieoperaties
11-10-2017 Coalitiepartners willen fors in Defensie investeren
11-10-2017 Braziliaanse fietser op zoek naar pont in Westerscheldetunnel
10-10-2017 Mini-tentoonstelling: toen was koloniaal geluk heel gewoon
09-10-2017 Algemene SMC-reünie Harskamp
09-10-2017 Paardenspektakel vol historie
09-10-2017 Defensie helpt bij zoektocht Anne Faber
09-10-2017 Afsluiting Westerscheldetunnel om fietsende Braziliaan
08-10-2017 Strenge veiligheidsregels passen soms niet bij oorlog
08-10-2017 Grote verkeerscontrole op A4
07-10-2017 Korea-veteranen: Waarom na 67 jaar pas een expositie?
07-10-2017 Veel hemelwater op Veteranendag KMar
06-10-2017 De nieuwe defensieminister Dijkhoff
06-10-2017 Acht personen aangehouden in drugsonderzoek
06-10-2017 Plasterk bezoekt Sint Maarten
05-10-2017 Luitenant-admiraal Bauer aanvaardt commando over krijgsmacht
05-10-2017 Coördinatiecel moet hulp aan Caraïben vergemakkelijken
04-10-2017 Koning brengt werkbezoek aan Koninklijke Marechaussee
04-10-2017 Klaas Dijkhoff nieuwe minister van Defensie
04-10-2017 Rini Monsjou uit Dronten ontvangt het Nieuw-Guinea Herinneringskruis
04-10-2017 Marechaussee bezorgt cliënten Bartiméus bijzondere dag
04-10-2017 14 helikopters van Gilze-Rijen naar Duitsland voor oefening
04-10-2017 Commandant der Strijdkrachten legt functie neer
04-10-2017 Minister Hennis treedt af
04-10-2017 Weekoverzicht Defensieoperaties
03-10-2017 Een dagje KMarren met Bas: coördinator controle Mobiel Toezicht Veiligheid
03-10-2017 Noodhulpvluchten van en naar Sint Maarten niet meer door Defensie
02-10-2017 Aanhouding in Aalten voor bezit van hennep
02-10-2017 Super Invictus Games geen afsluiting
02-10-2017 Aanvullende maatregelen na onderzoeksrapport 'Mortierongeval Mali'
01-10-2017 Eerste militairen terug op Vliegbasis Eindhoven na hulpmissie op Sint Maarten
01-10-2017 Ordehandhaving en -herstel na ‘Irma’

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!