Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Caravandieven slaan op de vlucht bij controle op A67 Twee caravandieven zijn dinsdagnacht op de A67

Geplaatst op: 23-6-2017

Twee caravandieven zijn dinsdagnacht op de A67 bij Venlo ontsnapt aan een controle van de Koninklijke Marechaussee.

De twee automobilisten lieten op hun vlucht twee caravans met Brits kenteken achter. Beide caravans zijn gestolen in Duitsland.

Achtervolging
De verdachten werden omstreeks 4.00 uur in auto's met Brits kenteken door de Marechaussee aangehouden. De bestuurders negeerden het stopteken, waarna de Marechaussee meteen de achtervolging inzette.

Op afrit 41, ter hoogte van de Weselseweg, stopten beide auto's naast elkaar op de weg en blokkeerden de rij- en vluchtstrook. Vervolgens sprongen de twee inzittenden uit de auto en ontkoppelden de caravans.

Aanrijding
Ter plekke ontstond een worsteling met de Marechaussee. Uiteindelijk wisten de verdachten te ontkomen en vluchtten zij in gereedstaande auto’s richting Venlo centrum. Op hun vlucht zouden de verdachten een motorrijder bijna hebben aangereden. De voertuigen zijn mogelijk door meerderde mensen gezien, zo geeft de politie aan. Het gaat om een witte en rode personenauto.

Bron : limburger.nl


Agressieve Italiaanse vliegtuigpassagiers aangehouden op Schiphol

Geplaatst op: 19-6-2017

De marechaussee heeft op Schiphol dertien Italiaanse toeristen aangehouden voor overlast aan boord van een vliegtuig.

De mannen uit Napels gedroegen zich volgens de luchtvaartmaatschappij agressief tijdens hun vlucht naar Amsterdam.De Italianen zijn tussen de 25 en 30 jaar oud. Ze zijn naar Amsterdam gekomen voor een vrijgezellenfeest.

De toeristen hebben na hun aanhouding van het OM een schikkingsvoorstel van 150 euro gekregen, waarmee ze akkoord zijn gegaan. Na het betalen van de boete, mochten de Italianen hun reis vervolgen.

Bron : nos.nl


Mariniers trainen in Roemenië met de ‘brandweer’ van de NAVO

Geplaatst op: 19-6-2017

Published on Jun 19, 2017

Stompen in de Roemeense zon, baggeren door de regen. Weer of geen weer, de mariniers van 11 Raiding Squadron moesten begin juni 2017 aan de bak tijdens Noble Jump 2017. De internationale oefening was een belangrijke test voor de NAVO-flitsmacht. 

De ongeveer 200 zeesoldaten werden getest samen met zo'n 4000 militairen uit onder andere Groot-Brittannië, Spanje, Albanië en Roemenië van de ‘brandweer’ van de NAVO: de Very High Readiness Joint Taskforce. Dat is het snelst inzetbare deel van de reactiemacht van de NAVO en kan binnen enkele dagen naar een crisisgebied afreizen. Op het Cincu oefenterrein testten de mariniers diverse scenario’s met Amerikaanse helikopters en lichte infanterie-eenheden van Groot-Brittannië en Albanië.


Ministerie staat plots 25.000 landingen per jaar toe

Geplaatst op: 19-6-2017

Versnelde groei Lelystad Airport

Lelystad Airport jun 17Het nieuwe toeristenvliegveld Lelystad kan na de opening in april 2019 versneld doorgroeien. Het moet de zevende baan van Schiphol worden, zodat veel vakantievluchten ’gedwongen’ worden vanuit de Flevopolder te vertrekken.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu bevestigt dat er al over vier tot vijf jaar 25.000 vluchten zouden kunnen plaatsvinden. Dagelijks zijn er dan 68 starts en landingen in plaats van de aanvankelijk beoogde zestien vluchten.

De expansiekoers slaat in als een bom. Omwonenden protesteren fel. Ze hebben niet gekozen voor lawaai onder aanvliegroutes toen zij in de polder een huis kochten.

Lees meer in de Telegraaf van vandaag.

Bron : telegraaf


DAF uit de gratie bij Defensie: minister Hennis kiest voor Scania

Geplaatst op: 19-6-2017

EINDHOVEN - DAF en Defensie. Ze waren decennialang synoniem. Maar DAF-onderdeel Special Products dat de productie van defensievoertuigen zoals het pantservoertuig Fennek verzorgde, is niet meer. En nu is DAF ook nog zijn positie als leverancier van vrachtauto's voor het leger aan het verliezen.

Minister Hennis van Defensie heeft bekendgemaakt voor de vervanging van ongeveer 2000 middelzware en zware operationele voertuigen een contract te gaan sluiten met concurrent Scania. De Zweedse vrachtwagenbouwer gaat ze bouwen in zijn fabriek in Zwolle. Scania krijgt de opdracht na een Europese aanbestedingsprocedure.

Lees meer en bekijk afbeeldingen.

Bron : ed.nl


Marinefregat na bewezen diensten weer thuis

Geplaatst op: 18-6-2017

Zr. Ms. van Amstel is vanuit het Caribisch gebied teruggekeerd in Den Helder. Als stationsschip in de West maakte het fregat zich de afgelopen maanden zeer verdienstelijk. Zo onderschepte het 4 keer een grote partij drugs. 

De drugsvangsten, alle in april, volgden elkaar snel op. Nog voordat de eerste verdachten en verdovende middelen waren overgedragen aan de kustwacht, rekende de Van Amstel een 2e smokkelvaartuig in. Beide vangsten waren goed voor 1.000 kilo cocaïne. Ongeveer zo’n zelfde hoeveelheid maakte de Van Amstel nog eens buit bij 2 andere acties. Alle onderscheppingen gebeurden in nauwe samenwerking met de Amerikaanse marine en kustwacht. 

Olie

De bemanning van het marinefregat maakte zich ook op ander gebied nuttig. Zo ruimden de militairen olieresten aan de noordkust van Curaçao. Het kleverige goedje was daar waarschijnlijk terechtgekomen door een lekkende olietank in Trinidad. Ander Defensiepersoneel in het Caribisch gebied hielp eerder olie te verwijderen op Bonaire, Klein Curaçao en Aruba.

Stationsschip

De Koninklijke Marine heeft permanent een stationsschip in het Caribisch gebied. Het maakt in die rol deel uit van een multinationale anti-drugsoperatie. Drugsbestrijding is 1 van de hoofdtaken van Defensie in de West.

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!