Drugshandelaar met openstaande rekening van drie ton aangehouden

Gepubliceerd op: 13-3-2014

De politie heeft aan de grensovergang bij Hazeldonk een 44-jarige man aangehouden die nog ruim 295.000 euro moet betalen aan de Nederlandse Staat. Het gaat om crimineel geld dat hij heeft verdiend met drugshandel.

Afbeelding verwijderdHet Team Executie Strafvonnissen (TES) en de Groep Opsporing Onttrekkingen (GOO) van de politie hielden de man gistermiddag aan toen hij Nederland binnenkwam. De veroordeelde drugshandelaar was kort daarvoor geland op de luchthaven van Brussel. Op het moment dat de 44-jarige man Nederland binnenreed, werd zijn auto aan de kant gezet door de Koninklijke Marechaussee. De man is vervolgens aangehouden.

Hij heeft een celstraf uitgezeten voor grootschalige handel in hasj. In 2004 oordeelde het gerechtshof Amsterdam daarnaast dat hij de criminele winsten uit zijn drugshandel, moet afstaan.

Lijfsdwang
De drugshandelaar moet nu maximaal 540 dagen lijfsdwang uitzitten, omdat hij van de ontnemingsmaatregel nog altijd ruim 295.000 euro moet betalen. De lijfsdwang is geen vervanging voor het ontnemingsbedrag dat de veroordeelde heeft openstaan.

Bron : om.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief