Marechaussee op Europoort vindt Afghaans gezin tussen autobanden

Gepubliceerd op: 4-8-2016

Een 23-jarige Letse man is dinsdagavond aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Marechaussees op Rotterdam Europoort ontdekten achterin de vrachtauto van de man een Afghaans gezin. De vreemdelingen zaten verstopt tussen de autobanden. De moeder van het gezin bleek ruim zes maanden zwanger.

Afbeelding verwijderdTijdens de uitreiscontrole van de ferry naar Hull werd een kleine vrachtwagen met Brits kenteken gecontroleerd. Om illegale migratie op te sporen, werd hierbij ook de laadruimte doorzocht. Tijdens de doorzoeking troffen marechaussees, ondersteund door zoekspecialisten van de landmacht, de vier vreemdelingen aan. De Koninklijke Marechaussee heeft de chauffeur aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Uitgeput
Het gezin bestaat uit een 34-jarige man, een 39-jarige vrouw en twee kinderen van 7 en 11 jaar. De zwangere vrouw werd in uitgeputte toestand aangetroffen. Zij is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Het gezin heeft al een asielaanvraag in een ander land lopen en zal worden teruggestuurd. De chauffeur zit vast voor verder onderzoek.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief