KMar voorkomt illegale oversteek naar Engeland

Gepubliceerd op: 26-10-2016

De Koninklijke Marechaussee in IJmuiden heeft dinsdagmiddag zes Albanese mannen aangetroffen die verstopt zaten in een trailer met autobanden. De mannen zijn tussen de 15 en 22 jaar oud.

Afbeelding verwijderdTijdens de uitreiscontrole van de ferry naar Newcastle controleerden marechaussees een Poolse vrachtwagen. Om illegale migratie op te sporen werd hierbij ook de laadruimte geopend. Zoekspecialisten van de landmacht troffen vervolgens de zes vreemdelingen aan. Een eerste onderzoek wees uit dat de chauffeur vermoedelijk van niets wist, maar dat de Albanezen hulp van buiten hadden gekregen. Ook was het dekzeil van de trailer vernield. De mannen worden in vreemdelingenbewaring geplaatst.

Eerder op de dag kreeg de Marechaussee een melding dat er twee personen over het hek waren geklommen. Op het terrein konden twee Albanese mannen worden aangehouden. Zij hadden zich eveneens verstopt in een gereedstaande trailer. Een van hen had een asielaanvraag lopen in Duitsland en mocht om die reden dat land niet verlaten.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief