Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Luchthavendirecteur: veiligheid Schiphol komt in gedrang

Geplaatst op: 10-1-2017

Schiphol heeft 400 tot 500 extra marechaussees nodig om de luchthaven goed te kunnen bewaken, veel meer dan de 135 fte die nu extra zijn toegezegd. Gebeurt dit niet, dan nemen we een risico met de veiligheid en efficiëntie van de luchthaven. Dat zegt president-directeur Jos Nijhuis van Schiphol in gesprek met het FD aan de vooravond van zijn jaarlijkse toespraak op de nieuwjaarsreceptie van de luchthaven.

paspoortcontrole balie jul 12Nijhuis wil dat er bij de aankomende kabinetsformatie meer geld beschikbaar komt voor de beveiliging van Schiphol. Op dit moment heeft de Koninklijke Marechaussee 1800 man op de luchthaven. Volgens Nijhuis is dat veel te weinig. 'Dat is ongeveer zoveel als in 2008 en 2009. Terwijl zowel de dreiging als het aantal passagiers fors is toegenomen. Daar moet echt wat aan gedaan worden.'

Schiphol waarschuwde in februari al dat een tekort aan marechaussees zou leiden tot lange wachtrijen bij de paspoortcontroles op de luchthaven. Dat was deze zomer inderdaad het geval. 

lees verder... 

Bron : fd.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!