Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Hennis: ‘Flexibiliteit is sleutelwoord in strijd tegen ISIS’

Geplaatst op: 11-1-2017

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert en Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp bezochten vandaag de Nederlandse special forces op het Casualties Collection Point (CCP) in de buurt van het Iraakse Mosul.

Hennis-Middendorp Mosul jan17Hier worden dagelijks vele Irakese en Koerdische militairen binnengebracht die (zwaar)gewond zijn geraakt bij het heroveren van de stad op ISIS. De Nederlandse special forces (medics) adviseren en assisteren hun Iraakse collega's bij de behandeling en afvoer van gewonden.

Minister Hennis en Commandant der Strijdkrachten Middendorp in het Casualties Collection Point waar Nederlandse special forces hun Iraakse collega's adviseren en assisteren bij de behandeling en afvoer van gewonden. De strijd tegen de terreurorganisatie verloopt volgens Hennis volgens plan maar de dreiging is nog niet verdwenen. "ISIS komt steeds meer in de verdrukking en past hierop zijn tactieken aan. De Iraakse strijdkrachten en wij moeten daar steeds weer op inspelen, en dus flexibel zijn."

Lees verder... 

Bron: defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!