Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Mannen aangehouden met valse documenten

Geplaatst op: 11-2-2017

Bord matrix MTV controle apr 2012 klTijdens controles Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) heeft de Marechaussee in Limburg donderdagavond en –nacht een 25-jarige Albanees en 61-jarige Portugees aangehouden op verdenking van ID-fraude. Beide mannen legitimeerden zich met valse documenten.

De Albanees overhandigde tijdens een controle op de N280 bij Roermond een Italiaanse identiteitskaart en rijbewijs. Na onderzoek bleken deze documenten vals en gestolen te zijn. Hierop is de man aangehouden. Uit onderzoek naar zijn ware identiteit bleek dat de man door Italië wordt gezocht als verdachte van mensenhandel. Dat land zal om zijn overlevering vragen.

Tijdens een controle op de A67 controleerde de Marechaussee de inzittenden van een internationale bus op hun papieren. Een 61-jarige Portugees toonde een identiteitskaart. Al snel werd duidelijk dat de personalia niet overeenkwamen. Het betrof een zogeheten look-a-like. Hierop is de man aangehouden. De brigade Brabant-Noord/Limburg-Noord doet in beide zaken verder onderzoek.

Bij een integrale MTV-controle donderdagmiddag langs de A67 bij Venlo heeft de Marechaussee pepperspray en een ijzeren honkbalstaaf in beslag genomen. Ook werden diverse boetes geïnd met een totaalbedrag van 1500 euro. Door de politie werd een persoon aangehouden die gesignaleerd stond.

De laatste controle, samen met douane en politie, was gericht op het bestrijden van illegale migratie en grensoverschrijdende criminaliteit, zoals mensensmokkel- en handel en voertuigcriminaliteit.

 

Bron: KMar


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!