Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Australië eert generaal Tom Middendorp

Geplaatst op: 6-3-2017

‘Honorary Officer in the Military Division of the Order of Australia.’ Die titel kreeg Commandant der Strijdkrachten (CDS) eerder deze week in Australië als 3e Nederlander ooit. De eer viel hem ten deel voor zijn rol in de samenwerking op Defensiegebied tussen de Nederland en Australië.

Middendorp in Aus en NZ mrt17Na Australië was er ook een ontvangstceremonie in Nieuw-Zeeland.

Als commandant van Task Force Uruzgan was Middendorp verantwoordelijk voor het terugtrekken van een deel van de Nederlandse militairen in 2009. Onder meer Australische troepen namen de gevechtsoperaties over. Voor die soepele overgang werd Middendorp geëerd.

MH17
De Australiërs roemden ook zijn uitzonderlijke leiderschap en medeleven in de nasleep van het neerstorten van vlucht MH17. Middendorp zorgde er onder meer voor dat Australische militairen bij de repatriëringsmissie in Oekraïne werden ondersteund. Australische en Nederlandse  transportvliegtuigen vormden een luchtbrug tussen het Oekraïense Charkov en Vliegbasis Eindhoven. De toestellen brachten de stoffelijke resten van de omgekomen passagiers naar Nederland. Onder hen waren ook bijna 30 Australiërs.

lees verder... 

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!