Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Assen klaar voor gevaarlijk Mali

Geplaatst op: 7-3-2017

"Het is een van de gevaarlijkste VN-missies”, zegt commandant Gert Strick van de luchtmobiele brigade in Assen. Hij leidt de nieuwe uitzending naar Mali.

mali dec 13In april vertrekken de 190 Nederlandse militairen naar Kamp Castro in Gao, in het noordoosten van Mali. Het overgrote deel komt van de kazerne in Assen en luitenant-kolonel Gert Strick heeft de leiding over de Nederlandse uitzending. Zij lossen hun collega’s uit Schaarsbergen af. Vorige week sloten de kersverse Maligangers de eindoefening op de Veluwe af. Deze week vertrekken ze naar het Duitse schietterrein Bergen Hohne om met scherp te schieten. Strick: ,,Dat is toch anders dan met oefenmunitie.”

Samenwerken met Duitsers
De Nederlanders werken in Gao nauw samen met de Duitsers. Zij leveren onder meer de helikopters om de rode baretten uit Assen te vervoeren voor patrouilles. Bijzonder aan deze missie is dat de Asser militairen patrouilles afleggen over grote afstanden. ,,Van vijf of zes dagen, maar ook van twee weken. Soms leggen we afstanden af van 1300 kilometer. Vergeet niet, Mali is twee keer zo groot als Frankrijk.”

Er zijn tot nu toe een kleine 60 VN-militairen in het Noord-Afrikaanse land omgekomen tijdens de missie Minusma van de Verenigde Naties, die sinds juli 2013 draait. Vier Nederlandse militairen kwamen om door ongelukken. Twee toen hun Apache gevechtshelikopter neerstortte en vorig jaar juli twee militairen van de brigade in Assen tijdens een oefening met een mortier.

Lees verder...

Bron : dvhn.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!