Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Defensie deelt aanbevelingen Future Force Conference

Geplaatst op: 8-4-2017

Om toekomstige uitdagingen het hoofd te kunnen bieden, moet de krijgsmacht samenwerken met nieuwe partners. Tijdens de Future Force Conference was de centrale vraag: hoe dit te realiseren? Vandaag verscheen het eindrapport met concrete, maar niet altijd voor de hand liggende aanbevelingen. Zoals: betrek ook jongeren meer bij het maken van beleid.

future Force Conference 325 apr17Ana Saldarriaga (28), 1 van de hoofdsprekers, betoogde dat jongeren een fundamentele rol in het wereldwijde ecosysteem kunnen spelen (foto)

Defensie en The Hague Centre for Strategic Studies brachten op 9 en 10 februari ruim 1.200 deelnemers, toonaangevende sprekers en potentiële partners bij elkaar. Minister Jeanine Hennis en Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp ontvingen politici, wetenschappers, managers, militairen, ethical hackers en andere experts uit andere disciplines. Zij spraken over de krijgsmacht van de toekomst op basis van het thema: ‘From partnerships to ecosystems: combining our efforts for a more secure world’. Om beter klaar te zijn voor toekomstige uitdagingen moeten civiele en militaire spelers met belang bij stabiliteit de handen ineen slaan. Zij moeten zogenoemde ecosystemen rond veiligheid vormen.

lees meer... 

Bron: defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!