Militair verdacht van overval op supermarkt

Gepubliceerd op: 20-4-2017

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag 18 april een 21-jarige militair uit Sittard aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op een supermarkt in Born vorig jaar december. Een 18-jarige vrouw uit die plaats is aangehouden op verdenking van betrokkenheid. De overal bleek in scene te zijn gezet.

De overval dateert van 30 december 2016. De man kwam omstreeks 15.00 uur de supermarkt aan de Kerkstraat in Born binnen en liep rechtstreeks naar de kassa van de 18-jarige vrouw. Hij riep dat het om een overval ging, waarop zij hem een geldbedrag gaf. Hierna is hij de supermarkt uitgelopen.

Rechercheonderzoek heeft geleid tot de recente aanhouding van beide verdachten. Uit onderzoek is gebleken dat de overval vooraf in scene was gezet waarbij de man hulp kreeg van de kassière.

Bij een doorzoeking afgelopen week in het huis van de militair werden drie niet van echt te onderscheiden gasdrukwapens gevonden. De militair wordt vrijdag voor de rechter-commissaris geleid. De vrouw wordt niet voorgeleid, maar blijft wel verdachte in de zaak.

De Koninklijke Marechaussee voert de politietaak uit voor de Nederlandse krijgsmacht en ziet toe op de integriteit.

Bron: KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief