Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Geen nieuw onderzoek granaatincident moordbroer Admilson R.

Geplaatst op: 16-5-2017

Het onderzoek naar de explosie van een handgranaat in een Nederlands legervoertuig in 2010 in Afghanistan, waarbij de Hoogeveense Amilson R. verdacht werd van betrokkenheid, wordt niet heropend.

In een door de Koninklijke Marechaussee uitgevoerde analyse zijn geen nieuwe feiten boven tafel gekomen. Admilson R. werd er samen met een andere Nederlandse militair korte tijd van verdacht de granaat zelf tot ontploffing te hebben gebracht.

Veroorzaking ontploffing
De marechaussee heeft in opdracht van het OM opnieuw onderzoek gedaan naar de explosie, na aangifte vorig jaar van de veteraan die R. aanwees als de veroorzaker van de explosie. Uit dit onderzoek blijkt dat een van de twee betrokken militairen de ontploffing moet hebben veroorzaakt. Beiden ontkennen echter. Wel is duidelijk dat Admilson R. kort voor de explosie zijn collega mondeling heeft gewaarschuwd.

Moordbroers
Admilson en zijn broer Marcos R. zijn in november 2015 veroordeeld voor de roofmoorden op Berend Smit uit Dwingeloo en het echtpaar Jan en Greet Veenendaal uit Exloo. Beide broers kregen 30 jaar gevangenisstraf opgelegd. Admilson R. werd daarnaast veroordeeld tot tbs met dwangverpleging.

Het hoger beroep in de zaak van de zogenaamde moordbroers loopt nog. Het hof besloot dit najaar onverwachts dat voor een vonnis over de moordbroers meer onderzoek nodig is.

Bron : dvhn.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!