Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Marechaussee onderzoekt diefstal van Apple apparatuur ter waarde van 7 miljoen euro

Geplaatst op: 24-5-2017

De Koninklijke Marechaussee doet onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland, onderzoek naar de diefstal van 46 pallets met Apple apparatuur van een bedrijventerrein op Schiphol in december 2016. In verband met de diefstal zijn woensdag 17 mei 2017 drie verdachten aangehouden, een 28-jarige man uit Hoofddorp, een 27-jarige man uit Amsterdam en een 27-jarige man uit Soest.

logo KMar met vervaagde persoon op achtergrond meiTijdens de diefstal zijn de verdachten met een vrachtwagen het bedrijventerrein op gereden en hebben de gereedstaande pallets ingeladen. De buit bestond uit telefoons en tablets met een waarde van ongeveer 7 miljoen euro. Een gedeelte van de gestolen lading werd kort na de diefstal aangeboden via het internet en telefoonwinkels, een deel is teruggevonden in een opslagloods in Delft.

De 28-jarige man uit Hoofddorp is na verhoor in vrijheid gesteld maar blijft wel verdachte. De 27-jarige man uit Amsterdam en de 27-jarige man uit Soest zijn voorgeleid aan de Rechter-commissaris en blijven in voorlopige hechtenis.

Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron: KMar


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!