Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Ex-militair gearresteerd op verdenking van mensensmokkel

Geplaatst op: 30-6-2017

De Koninklijke Marechaussee heeft op dinsdag 27 juni een 39- jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van mensensmokkel en mensenhandel. De man zou in 2015 meerdere Braziliaanse vrouwen naar Nederland hebben gehaald om in zijn gezin te werken als au-pair.

logo MP feb13Mensensmokkel en mensenhandel
Naar aanleiding van een melding van mogelijke mensensmokkel en een verklaring van een Braziliaanse vrouw werd een onderzoek opgestart door de Koninklijke Marechaussee. Dit onderzoek leidde naar een militair die meisjes uit Brazilië naar Nederland haalde om in zijn gezin te werken. Dit deed hij zonder de vereiste vergunningen te hebben aangevraagd. Daarnaast waren de omstandigheden waarin de au-pairs moesten werken zodanig dat er mogelijk sprake was van uitbuiting.

Doorzoeking
Na de arrestatie van de verdachte werd zijn woning doorzocht. In de woning werd een Braziliaanse vrouw aangetroffen die illegaal in Nederland verbleef. Ook werd een grote hoeveelheid militaire goederen gevonden die de man mogelijk tijdens zijn diensttijd heeft gestolen. De militair heeft inmiddels de dienst verlaten.

De verdachte is ingesloten en wordt vrijdag voor de rechter-commissaris geleid. De militaire goederen zijn in beslag genomen en de Braziliaanse vrouw is het vreemdelingentraject ingegaan. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt deze zaak verder onder leiding van het Openbaar Ministerie Zeeland West – Brabant.

Bron : KMar


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!