Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Defensie Innovatie Competitie: samen sterker in cyber

Geplaatst op: 2-7-2017

De krijgsmacht is bij operaties afhankelijk van een complex samenspel van systemen. Cyber speelt daarin een steeds belangrijkere rol. Hoe kan de krijgsmacht in dit domein nog beter opereren. Dat is het thema van de Defensie Innovatie Competitie 2017.

cyber scherm dec 16Cyberdomein
Defensie zoekt continu naar verbetering van cyberslagkracht. Dat is noodzakelijk om een voorsprong te krijgen op tegenstanders. Vernieuwende of alternatieve technologieën zijn daarvoor onmisbaar.

Met een competitie daagt Defensie het midden- en kleinbedrijf en start-ups uit met innovatieve ideeën te komen om ‘samen sterker te staan in het cyberdomein’. De winnaar krijgt 200.000 euro om zijn idee te ontwikkelen.  

Voorlichting
Defensie geeft een voorlichting over het thema op 14 juli op de Kromhoutkazerne in Utrecht. Aanmelden: stuur een e-mail naar dic@mindef.nl.

Meedoen?
Inschrijven voor de Defensie Innovatie Competitie kan tot 22 augustus via www.tenderned.nl.

Innovatie stimuleren
Met de jaarlijkse competitie stimuleert Defensie innovatie en brengt tegelijkertijd militaire middelen op een hoger plan. Vorig jaar was duurzaam omgaan met energie bij missies het thema van de Defensie Innovatie Competitie. Kitepower won met het idee om windenergie op te wekken met behulp van grote vliegers. Dat bespaart materiaal en brandstof.

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!