Komt u door de paspoortcontrole?

Gepubliceerd op: 4-7-2017

Bent u van plan om binnenkort op reis te gaan? Zorg er dan voor dat u goed voorbereid bent en er geen geldboetes of vrijheidsstraffen meer openstaan, voordat u door de paspoortcontrole op het vliegveld of in de haven gaat. Zo voorkomt u dat de reis opeens niet door kan gaan of dat u door oponthoud uw vliegtuig of boot mist.

Afbeelding verwijderdDe Koninklijke Marechaussee controleert van alle reizigers op de lucht- en zeehavens of zij nog gesignaleerd staan in het Opsporingsregister. Zij bekijken of de reiziger nog een geldboete moet betalen, DNA-materiaal moet afstaan of nog een vrijheidsstraf moet uitzitten. Staat er voor u nog zo’n signalering open? Zorg ervoor dat u minimaal een week voor vertrek alle openstaande geldboetes heeft betaald, DNA-materiaal heeft afgestaan of de openstaande vrijheidsstraf heeft uitgezeten. Daarvoor kunt u zich melden bij de politie. Als er geen zaken meer openstaan in het Opsporingsregister kunt u met een gerust hart op vakantie.

Hoe weet ik of ik gesignaleerd sta?
Op de website van het CJIB kunt u nakijken of u nog een verkeersboete open heeft staan. 

Wilt u weten of u nog een andere geldboete moet betalen, DNA-materiaal moet afstaan of een vrijheidsstraf moet uitzitten? Meldt u zich dan met een geldig legitimatiebewijs op het politiebureau.

Bron: Politie.nl/KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief