Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Aanpak van criminele motorbendes onverminderd nodig

Geplaatst op: 8-7-2017

De problemen met criminele motorbendes geven onverminderd reden tot zorg. Het is daarom volgens minister Blok van Veiligheid en Justitie goed dat het lokaal bestuur, politie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie (OM) en Koninklijke Marechaussee als één overheid optreden tegen criminele motorbendes en vastbesloten zijn in hun aanpak.

Uit de jaarlijkse Voortgangsrapportage Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) blijkt dat de politie in 2016 wederom meer motorbendeleden in beeld heeft. De rapportage toont dat de aanpak van OMG’s een langdurige gezamenlijke inzet vergt.

Dat schrijft minister Blok vandaag in een brief aan de Tweede Kamer in reactie op de Voortgangsrapportage OMG’s 2016. Sinds 2012 heeft het kabinet bijzondere aandacht voor de problematiek van de motorbendes. De rapportage laat zien dat bij OMG’s veel wisselingen zijn, sprake is van onderling geweld en de totale omvang van motorbendes nog niet afneemt. In 2016 waren er schietpartijen tussen motorbendeleden bij horecagelegenheden, bedreigingen van bestuurders, in brand gestoken voertuigen en nog meer delicten. Inmiddels worden de effecten van de gezamenlijke aanpak van de overheid ook steeds zichtbaarder en zijn er behoorlijke resultaten te melden.

Lees verder... 

Bron : rijksoverheid.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!