Negen aanhoudingen voor smokkel Albanezen via vliegveld Teuge

Gepubliceerd op: 8-7-2017

De politie en de Koninklijke Marechaussee (KMar) hebben donderdag 6 juli weten te voorkomen dat elf Albanese volwassenen en drie jonge kinderen via Nederland per vliegtuigje vanuit België gesmokkeld zouden gaan worden naar vermoedelijk Engeland. 9 Verdachten zijn aangehouden en worden verhoord. Het gaat om mannen tussen de 29 en 62 jaar oud.

Afbeelding verwijderdVan de negen verdachten hebben de twee piloten de Engelse nationaliteit. Twee mannen die de Albanezen per busje richting België vervoerden, hebben de Nederlandse nationaliteit. De overige vijf verdachten zijn Albanees van origine. De twee Nederlanders wonen in Amsterdam. De zeven andere verdachten hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

Busjes
Ter aanhouding van de verdachten zijn donderdagavond rond 18.30 uur op de A27 ter hoogte van Breda twee busjes staande gehouden. De beide Nederlandse chauffeurs zijn aangehouden. De vijf Albanese mannelijke inzittenden (20-27 jaar oud) zijn meegenomen voor getuigenverhoor op het bureau in ‘s-Hertogenbosch, terwijl de Albanese vrouwen en kinderen uit de busjes elders zijn ondergebracht.

Op vliegveld Teuge werd door een observatieteam eerder die dag waargenomen hoe de twee Engelse piloten het vliegtuigje tankten en gereed maakten voor een vlucht via België richting vermoedelijk Engeland. Deze beide verdachten zijn rond zessen aangehouden op het vliegveld Teuge.

lees verder... 

Bron : om.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief