Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Aanhouding in witwaszaak

Geplaatst op: 9-7-2017

Het Samenwerkingsverband Liquide Middelen (SVLM) heeft woensdag 5 juli een 29-jarige man uit Den Haag aangehouden als verdachte van witwassen.

geld euros witwas mrt15Het samenwerkingsverband, dat bestaat uit de Koninklijke Marechaussee, Douane en FIOD, kwam de man op het spoor naar aanleiding van een lopend witwasonderzoek op Schiphol. Na de aanhouding van de verdachte werd zijn woning in Den Haag doorzocht. Hierbij werd een vuurwapen, cocaïne en 7000 euro aan contant geld aangetroffen.

De man is ingesloten en zal voor de rechter-commissaris worden geleid. De in de woning aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. Het SVLM zal deze zaak verder onderzoeken onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

SVLM
De Koninklijke Marechaussee, Douane en FIOD doen binnen het SVLM onderzoek naar geldkoeriers op de luchthaven Schiphol. Dit geschiedt onder leiding van het Openbaar Ministerie. Het doel hiervan is illegale activiteiten tegen gaan zoals het witwassen van geld of het financieren van terroristische activiteiten.

Bron : Kmar


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!