Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

'Nederlandse militairen betrokken bij vechtpartij Litouwen'

Geplaatst op: 19-7-2017

Vier Nederlandse militairen zijn in Litouwen betrokken geraakt bij een vechtpartij. Ze zijn teruggestuurd naar Nederland, omdat ze gedronken hadden, schrijft Trouw.

LitouwenDe vier maakten deel uit van een bataljon van de NAVO waar meerdere landen in samenwerken. De NAVO-commandant had een algeheel alcoholverbod ingesteld.

Volgens Trouw is nog niet precies duidelijk wat er is gebeurd. Op 1 juli escaleerde een ruzie in de hoofdstad Vilnius. Twee van de vier militairen vielen een Litouwer aan. De een schopte, de ander sloeg hem tegen het hoofd. De betrokkenheid van de andere twee teruggestuurde militairen is onduidelijk.

Alcohol
Ze werden alle vier gearresteerd. Volgens Litouwse media varieerden de alcoholpromillages van de militairen op het moment van hun arrestatie tussen de 0,54 en 1,75 promille. Een auto besturen is strafbaar vanaf een promillage van 0,5.

Nederland heeft gevraagd of de berechting van het viertal overgelaten mag worden aan Nederland. Vooralsnog blijven ze in dienst bij Defensie. Een woordvoerder zegt in de krant dat zo lang het onderzoek nog niet is afgerond, er alleen sprake is van een ordemaatregel.

Bron : nos.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!