Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Overlast op vliegvelden door defensie-acties

Geplaatst op: 31-7-2017

AMSTERDAM - De gezamenlijke vakbonden van defensiepersoneel willen deze week twee keer actievoeren. Vrijdag staan er stiptheidsacties gepland van de Koninklijke Marechaussee op de vliegvelden van Eindhoven en Rotterdam. Door strikt uitgevoerde paspoortcontroles kunnen de wachtrijen langer zijn dan normaal en kan er overlast ontstaan voor reizigers.

aankomsthal twee kmar 04-16Daaraan voorafgaand staat donderdag de actie ’Vrije Vogel’ op het programma. Verkeersovertredingen zullen dan niet worden bestraft. In plaats daarvan zullen marechaussees ’waarschuwingsbonnen’ uitdelen.

De bonden hopen met de acties de vastgelopen cao-besprekingen weer vlot te trekken. Het overleg met minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie over een nieuwe cao duurt al maanden. De vakbonden voeren sindsdien actie voor een betere cao. Hennis zei vorige maand het conflict nog op te willen lossen voordat een nieuw kabinet aantreedt.

Het cao-overleg bij Defensie zit sinds april muurvast. Het ministerie deed toen een eindbod, dat is verworpen door de overgrote meerderheid (90 procent) van de vakbondsleden.

Bron : telegraaf.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!