Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Man doet valse bommelding op Schiphol

Geplaatst op: 6-8-2017

De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdagmiddag op Schiphol een 50-jarige Spanjaard aangehouden, omdat hij in de vertrekhal riep dat er een bom in zijn koffer zat. Een gedeelte van de terminal is korte tijd ontruimd geweest voor verder onderzoek.

bommelding vertrekhal aug17In de rij bij de incheckbalies riep de man ineens dat hij een bom in zijn koffer had. Hierop heeft een stewardess de Marechaussee gewaarschuwd. Uit voorzorg werd een deel van de vertrekhal ontruimd en moest een explosievenhond ter plaatse komen. Na onderzoek van de bagage bleek de man geen gevaarlijke stoffen bij zich te hebben en konden passagiers weer inchecken.

750 euro boete
In een verklaring gaf de man aan een grap te hebben gemaakt. Van het Openbaar Ministerie kreeg de Spanjaard een boete van 750 euro opgelegd. Dit bedrag heeft hij voldaan waarna hij in vrijheid is gesteld.

De Nederlandse luchthavens gelden als veiligheidsrisicogebied. Voor het doen van dit soort meldingen geldt een ‘zero-tolerance-beleid’ en worden dus altijd bestraft.

Bron : KMar


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!