Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Paardenspektakel in Soesterberg

Geplaatst op: 21-8-2017

Wie van Defensie houdt, van paarden of van allebei kan vandaag en morgen z’n geluk niet op in het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg, dat dit weekend volledig in het teken staat van paarden. Heel veel paarden die het verhaal vertellen van de krijgsmacht en de inzet van de rossen door de eeuwen heen.

Paardenshow NMM aug17Want Romeinen en ridders, artillerie, Kozakken, cavalerie en de Bereden Brigade Koninklijke Marechaussee hebben één ding gemeen; voor hun acties hebben ze paarden nodig. Zelfs het Korps Mariniers gebruikt ze. Geen zeepaardjes, maar sterke viervoeters die hen tot grote steun zijn in bijvoorbeeld onherbergzaam gebied.  

Nagebootste veldslagen
Vandaag al zagen duizenden bezoekers de aangepaste tentoonstelling in het NMM en genoten van de shows in de arena, waarin ruiters te paard de hoofdrol vertolkten. Tal van re-enactors (acteurs die historische gebeurtenissen naspelen.) bootsten hier gepassioneerd veldslagen na, terwijl mariniers en marechaussees het huidig optreden demonstreerden. Het Ere-escorte, bijvoorbeeld, dat leden van het Koninklijk Huis begeleidt bij officiële gelegenheden, zoals huwelijks en begrafenissen. 

Bron : defensie.nl / afb. Paul Tolenaar


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!