Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Defensie zet extra vliegtuigen in voor noodhulp Sint Maarten

Geplaatst op: 8-9-2017

Een C-17-transportvliegtuig vertrekt vanmiddag met hulpgoederen voor de door orkaan Irma getroffen eilanden in het Caribisch gebied. Een C-130 Hercules-transportvliegtuig vertrok vanochtend al met hulpmiddelen vanaf Vliegbasis Eindhoven naar Curaçao.

Sint Maarten C130 hulpgoederenHulpgoederen, klaar voor het inladen in een C-130 Hercules-transportvliegtuig (foto)

Defensie zet de C-17 voor het eerst in voor noodhulp. Het toestel is afkomstig uit de internationale vliegtuigpool Heavy Airlift Wing, gestationeerd op Papa Airbase in Hongarije. Het toestel wordt vanmiddag na aankomst op Vliegbasis Eindhoven direct beladen en vertrekt dan naar Curaçao. De spullen gaan van daar per vliegtuig of schip naar het rampgebied.

Vliegveld bruikbaar
Een verkenningsvlucht met het Dash-patrouillevliegtuig van de kustwacht wees uit dat het vliegveld van Sint Maarten nog bruikbaar is. Het ondersteuningsvaartuig Zr. Ms. Pelikaan en het patrouilleschip Zr. Ms. Zeeland hebben gisteren al mensen en materieel afgeleverd op Sint Maarten. Beide schepen vertrokken gisteren direct weer om de volgende orkaan (José) te vermijden. Op Curaçao halen beide schepen een nieuwe lading op.
Lees verder... 

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!