Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Defensie zichtbaar tijdens Open Monumentendag

Geplaatst op: 9-9-2017

Duizenden monumenten in Nederland zijn dit weekend gratis toegankelijk voor publiek. Ook Defensie opent de poorten van enkele bijzondere gebouwen, zoals Landgoed de Zwaluwenberg in Hilversum, de Kromhout Kazerne in Utrecht en Landgoed Bronbeek in Arnhem. Thema van de Open Monumentendag is dit jaar ‘Boeren, burgers en buitenlui’.

zwaluwenberg sep17Landgoed De Zwaluwenberg (afb)

Sinds 1946 is landgoed De Zwaluwenberg de werklocatie van de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht. Het landgoed en de villa hebben een rijke historie. Of het nou gaat om de architectuur of om het werk van de Inspecteur-Generaal. Op zondag zet landgoed De Zwaluwenberg haar deuren open voor bezoekers.

Landgoed Bronbeek
In Arnhem zijn er zaterdag rondleidingen door museum Bronbeek, het hoofdgebouw, de commandantswoning en het landgoed van Bronbeek. Het tehuis biedt ouderenzorg aan oud-militairen (veteranen) van de Nederlandse krijgsmacht en het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL). Voor kinderen is er veel te doen rond het thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’.  

Kromhout Kazerne
Zaterdag opent de Kromhout Kazerne haar deuren. Bezoekers kunnen een kijkje nemen op het terrein bij de overblijfselen van Fort Vossegat. Bijvoorbeeld de bomvrije wachtruimte, de brug met de 12 gaten (doorlaatsluis) en de Tamboershut. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten met een militair accent. 

Meer informatie
Op de website van de Open Monumentendag staan de bezoekadressen, openingstijden en bijzonderheden van de Defensielocaties.

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!