Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Hulptroepen naar Sint-Maarten

Geplaatst op: 10-9-2017

De Nederlandse krijgsmacht, de kustwacht en het Rode Kruis zijn met groot materieel actief in Sint-Maarten na de orkaan Irma. Op Saba en Sint-Eustatius is ook hulp, maar de schade op die eilanden is veel kleiner.

Een overzicht van de hulp aan het gebied:

- Koninklijke Marine: Patrouilleschip Zr. Ms. Zeeland en ondersteuningsschip Zr. Ms. Pelikaan brengen spullen en militairen.

Sint Maarten C130 hulpgoederen- Koninklijke Luchtmacht: Een KDC-10 en een Boeing C-17 Globemaster III brengen goederen en militairen van Vliegbasis Eindhoven naar Curaçao, twee C-130 Hercules-toestellen worden ingezet om ze vervolgens naar Sint-Maarten te brengen.

- Koninklijke Landmacht: De 11 Geniecompagnie van de 11 Luchtmobiele Brigade helpt bij het opruimen van puin en het repareren van beschadigde gebouwen.

- Korps Mariniers. Ongeveer honderd mariniers moeten hulp verlenen en de orde handhaven.

- Koninklijke Marechaussee: Enkele tientallen marechaussees helpen om de orde te handhaven.

- Kustwacht: Een schip, de Poema, helpt om hulpgoederen bij Sint-Maarten aan land te brengen. Daarnaast wordt een Kustwachtvliegtuig gebruikt om militairen van Curaçao naar Sint-Maarten te brengen.

- Rode Kruis/KLM: KLM laat een vrachtvliegtuig voor het Rode Kruis naar Curaçao vliegen. Aan boord zijn 60 ton aan hulpgoederen, zoals 5800 dekzeilen, 9000 jerrycans, 2000 keukensets, vier generatoren en acht zonnepanelen.

Bron : limburger.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!