Vaargroep houdt er de vaart in

Gepubliceerd op: 29-9-2009

Na een langdurig reorganisatietraject staat er nu dan toch een nieuwe vaargroep binnen de KMar. Een 40 VTE sterke, specialistische club mensen met nautische ervaring, die geheel is toegesneden op de belangrijke taak van maritieme grensbewaking.

RV maritieme controleDe personele opzet van de vaargroep is er op gericht om doorstroom te bevorderen. Door personeel door te laten groeien van gezel, naar werktuigkundige en vervolgens gezagvoerder op een klein vaartuig en daarna op een groot vaartuig wordt ervaring gecreëerd en behouden.

Dat is belangrijk voor het functioneren van de vaargroep. Er wordt dus veel geïnvesteerd in de mensen.

Het opleidingstraject voor het nautisch personeel duurt ongeveer 2,5 jaar. Bovendien is na verloop van tijd al het nautisch personeel opsporingsambtenaar.

De vaargroep is een bijzondere groep met hart voor de zaak. Er is veel enthousiasme en er wordt veel energie gestoken in persoonlijke ontwikkeling door onder andere opleidingen te volgen en veel vaaruren te maken.

Mensen met een voorliefde voor water, specialisten die zich betrokken voelen bij de vaargroep, die vinden dat ze een geweldig leuke functie hebben met veel afwisseling en daarvoor hebben willen investeren.

Bron : KMar magazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief