KW-III: stilte voor de storm

Gepubliceerd op: 4-11-2009

Op zaterdag 31 oktober 2009 waren ruim 100 directe buren op de Koning Willem III-kazerne in Apeldoorn uitgenodigd om kennis te komen nemen van de grote verbouwingsoperatie die binnenkort van start zal gaan.

In ons februarinummer 'Marechaussee Contact' van 2008 kon u al lezen dat de kazerne wordt teruggebracht in de oorspronkelijke staat van 1939 en dat de meeste gebouwen van later datum, zullen worden gesloopt.

KW III infodag burenAls begin november de aannemer start, is het gedaan met de rust op het Landelijk Opleidings-en Kenniscentrum Kmar (LOKKmar) en de commandant vond dit een gelezen moment om in deze “stilte voor de storm” de omwonenden te informeren over de verbouwing die pas in 2014 zal zijn afgerond.

Na het welkomstwoord van kolonel Dirkzwager kregen de gasten te horen en te zien hoe de overgang van de oude naar de nieuwe situatie zal plaatsvinden.

Een paar duidelijke foto’s van de erbarmelijke toestand waarin thans de oudste gebouwen verkeren (sommigen staan al 9 jaar leeg), overtuigden de bezoekers dat renovatie hoogst noodzakelijk is.

Na de presentatie kregen de buren een rondleiding over de kazerne met deskundige uitleg over het 'waar, 'wanneer' en het 'hoe'. De zorgen over mogelijke overlast waren inmiddels al weggenomen en tijdens de echte “militaire” erwtensoep na afloop, vielen in de groep alleen maar positieve geluiden te horen.

Met de toezegging dat alle geïnteresseerde buren te zijner tijd ook zullen worden uitgenodigd bij de her-opening van het complex, keerden de genodigden huiswaarts.  

SMC/foto: Fred Klijndijk

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief