Digitale foto kind helpt bij vermissing

Gepubliceerd op: 13-1-2010

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) roept ouders op altijd een recente, digitale portretfoto van hun kroost voorhanden te hebben die in geval van ontvoering of vermissing direct kan worden verspreid in een Amber Alert.

“Zorg dat je snel toegang hebt tot die liefst recente en scherpe foto, door de afbeelding in een mailbox te zetten waar je online toegang tot hebt of bij je te dragen op een usb-stick”, adviseert Carlo Schippers vanAfbeelding verwijderd het KLPD.

In geval van een kidnap of verdwijning kunnen foto en gegevens van het kind tegenwoordig met een Amber Alert in een mum van tijd aan miljoenen Nederlanders worden vertoond. Maar dan is het wel zaak dat de ouders ervoor zorgen dat de foto snel bij de politie belandt.

Schippers doet de oproep in het kader van Amber Alert Dag. Op 13 januari wordt jaarlijks wereldwijd aandacht besteed aan allerlei initiatieven op dat vlak. Ons land kent sinds november 2008 het door Netpresenter ontworpen Amber Alert-systeem.

Dat heeft inmiddels een miljoenenbereik via TV, radio, borden boven snelwegen, duizenden websites en directe alarmering van ongeveer 270.000 deelnemende personen en organisaties zoals de Koninklijke Marechaussee, NS en Connexxion. Ook de Telegraaf doet mee en plaatst in geval van nationale alarmering het Amber Alert op website.

Bron : Telegraaf

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief