Aanhoudingen bij MTV controles

Gepubliceerd op: 18-1-2010

De Koninklijke Marechaussee heeft vanochtend tijdens mobiele controles langs de Nederlands-Belgische grens bij Stein en Eijsden twee mannen aangehouden. Bij controles in Maastricht troffen ze ook twee illegale vreemdelingen aan. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

Bij een controle Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) langs de Nederlands-Belgische grensovergang aan de A2 bij Eijsden, hield de Koninklijke Marechaussee maandagochtend een 40-jarige man uit de gemeente Maasdriel aan op verdenking van betrokkenheid bij mensensmokkel. Hij had een 26-jarige Ghanese vrouw en een tweejarig kind bij zich in de auto. De vrouw en het kind hadden geen geldig paspoort of andere documenten bij zich.

Een 30-jarige man uit Oekraïne werd dezelfde ochtend op de A76 bij Stein door de Marechaussee aangehouden omdat hij tijdens een controle een vervalst, gestolen Litouws paspoort overhandigde. Tevens had hij een vals rijbewijs bij zich.

Daarnaast werd tijdens een controle van een bus op de Bosscherweg in Maastricht een 30-jarige illegale Chinees staande gehouden en in vreemdelingenbewaring gesteld. Hetzelfde gebeurde met een 24-jarige illegale Turk die per trein vanuit Visé naar Maastricht was gereisd.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief