BSB beveiligt ambassades

Gepubliceerd op: 8-2-2010

Tussen de ministeries van Buitenlandse Zaken (BuZa) en Defensie is een convenant ondertekend voor de beveiligingstaak op een aantal ambassadeposten door de BSB. Het convenant werd in het bijzijn van luitenant-generaal Van Putten ondertekend door beide secretarissen-generaal.

Het eerste team van de BSB start op 1 maart. De teams 2 tot en met 4 zullen gefaseerd aan het werk gaan. Rond eind 2011 is de BSB verantwoordelijk voor de beveiliging van de diplomatieke vertegenwoordiging voor de genoemde posten.Afbeelding verwijderd

Tussen het ministerie van BuZa en het ministerie van Defensie bestaat een nauwe werkrelatie, waarbij de KMar voorziet in de beveiliging van de Nederlandse vertegenwoordiging in het buitenland.

Door de structureel toegenomen dreiging voor een aantal posten en toenemende incidentele situaties van bijzondere dreiging heeft BuZa een grotere behoefte aan beveiliging.

BuZa maakt op dit moment gebruik van particuliere beveiligingsbedrijven voor de beveiliging van de ambassadestaf van een aantal posten.

De regering wil de inzet van civiele beveiligers voor de beveiliging van ambassades beperken op advies van de Adviesraad Internationale Vraagstukken.

De regering streeft met overheidsmiddelen te voorzien in de beveiligingsbehoefte van de diplomatieke vertegenwoordigingen. De BSB krijgt voor deze extra taken personeelsuitbreiding.

Bron : KMar magazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief