Regio Kennemerland krijgt modernste CoPI-container van Nederland

Gepubliceerd op: 10-2-2010

Het VeiligheidsTeam van de Veiligheidsregio Kennemerland ontvangt maandag 15 februari een nieuwe CoPI (Commando Plaats Incident)-container. De modernste CoPI-container van Nederland met de nieuwste technische functionaliteiten, zoals een gegarandeerd snelle internetverbinding, satellietverbinding en ergonomische werkplekken, wordt ingezet bij grootschalige incidenten.

Deze op de praktijk afgestemde CoPI-container is het antwoord op belangrijke lessen uit het veld. De lessen zijn opgedaan bij grote incidenten zoals bijvoorbeeld de Poldercrash. De nieuwste CoPI-container is volledig voorbereid op de toekomstige manier van informatiedeling binnen de Veiligheidsregio: het Netcentrisch werken.

Het Netcentrisch werken biedt een belangrijke verbetering voor de operationele informatievoorziening tijdens rampen, crisis en (geplande) grootschalige inzetten van de hulpverleningsdiensten.

De directeuren Brandweer en GHOR/GGD, de korpschef van de Politie, de commandant van de Koninklijke Marechaussee en de coördinerend gemeentesecretaris, verrichten hiervoor de officiële handeling.

Bron : 112haarlem

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief