ADO-fans toegang tot Schiphol ontzegd

Gepubliceerd op: 23-2-2010

Supporters van voetbalclub ADO Den Haag zijn van plan om woensdag op luchthaven Schiphol of in een vliegtuig een confrontatie aan te gaan Ajax-supporters. Dat blijkt uit onderzoek van de politie en de Koninklijke Marechaussee. Om die reden geldt op Schiphol de komende 24 uur een verblijfsverbod voor een aantal supporters van ADO Den Haag.

De supporters, die bekend staan als hooligans, worden streng in de gaten gehouden. Uit speurwerk van de Koninklijke Marechaussee is naar voren gekomen dat een groep van zestien leden van de harde kern van supporters van ADO Den Haag een avondvlucht naar Milaan hebben geboekt. Uit de informatie blijkt dat de supporters een ’ernstige ordeverstoring’ zouden willen uitlokken. Een grote vechtpartij met de Ajax-supporters ligt in dit geval voor de hand.

Deze week zijn twaalf hooligans al van hun bed gelicht. Allen hadden zij een vliegticket in het bezit. De hooligans hebben een brief ontvangen van de gemeente waarin de spelregels op de luchthaven worden uitgelegd.

Omdat er grote problemen op de luchthaven of in een vliegtuig worden verwacht heeft burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer een gebiedsverbod voor zestien personen van kracht laten gaan. De supporters mogen zich niet op Schiphol vertonen. Doen ze dat wel, dan worden ze meteen opgepakt. De regel blijft van kracht tot 25 februari, middernacht. Ajax speelt donderdag voor de Europa Leage tegen Juventus.

Bron : Haarlems Dagblad

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief