Slachtoffers Poldercrash herdacht

Gepubliceerd op: 26-2-2010

Bijna driehonderd slachtoffers, nabestaanden, hulpverleners en andere betrokkenen hebben donderdagmiddag in een weiland in de Haarlemmermeer de Poldercrash herdacht.

Tijdens de bijeenkomst werd een gedenksteen onthuld ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp met een toestel van Turkish Airlines, die precies een jaar gelden het leven kostte aan negen inzittenden. Tachtig mensen raakten gewond.

Na toespraken van de burgemeester van Haarlemmermeer, de ambassadeur van Turkije en de consul-generaal van de Verenigde Staten werd een moment stilte gehouden.

Op de gedenksteen staat de tekst Uw leed is ons leed, in drie talen, voor de Nederlandse, Turkse en Amerikaanse slachtoffers. Burgemeester Theo Weterings sprak die woorden tijdens een herdenkingsdienst in maart vorig jaar.

De consuls-generaal van Turkije en de Verenigde Staten bedankten in hun toespraken de gemeente Haarlemmermeer voor haar hulp, de goede samenwerking en de gedenkplaats. Onder begeleiding van leden van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee legden de sprekers en de directeur van Turkish Airlines kransen bij de steen. Daarna brachten enkele nabestaanden een eerbetoon.

Na het moment van stilte speelde de kapel de volksliederen van Nederland, Turkije en Amerika. Tijdens de herdenking was er op verzoek van de organisatie geen vliegverkeer boven de Polderbaan.

Bron : Telegraaf

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief