Marechaussee controleert scheepvaartverkeer

Gepubliceerd op: 13-3-2010

In het kader van het Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) controleert de Koninklijke Marechaussee deze week het scheepvaartverkeer op de Rijn. Op diverse schepen die Nederland binnenvaren controleren medewerkers van marechausseebrigade Oostgrens-Midden onder meer de reis- en identiteitsdocumenten van de bemanning.

Afbeelding verwijderdHet MTV richt zich op reizigers die vanuit een ander Schengenland Nederland in reizen. De KMar controleert op reisdocumenten in het gebied direct achter de grens en in heel Nederland worden steekproefsgewijs controles uitgevoerd op de wegen, in de treinen, op het water en bij luchtverkeer.

Tijdens een actie op de rivier de Rijn controleert de Koninklijke Marechaussee het scheepvaartverkeer in het kader van het Mobiel Toezicht Veiligheid. Op diverse schepen die Nederland inreizen controleren medewerkers van marechausseebrigade Oostgrens-Midden onder andere de reis- en identiteitsdocumenten van de bemanning.

Grensbewaking
Door het Akkoord van Schengen verviel de grensbewaking aan de landsgrenzen van Nederland. Als compensatie hiervan troffen een aantal landen om ongewenste illegale immigratie en criminaliteit tegen te gaan. In Nederland heeft de Koninklijke Marechaussee hiervoor het MTV in het leven geroepen.

De controles worden uitgevoerd vanuit het patrouilleschip RV160 van de KMar.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief