KMar begeleidt Tour de Lasalle

Gepubliceerd op: 22-3-2010

tour de lasalleDe Tour de Lasalle gaat dit jaar gewoon door, ondanks dat de politie heeft laten weten de wedstrijd niet meer te willen begeleiden. De organisatie van de tour heeft de Koninklijke Marechaussee bereid gevonden deze taak op zich te nemen.

Tot nu toe zijn er al 21 ploegen ingeschreven, veel meer dan de dertien van 2009, maar het grote verschil is dat er nu slechts vier renners per ploeg nodig zijn. Een van de aangemelde ploegen is van…de politie. Eerder dit jaar werd bekend dat het doorgaan van de 56e Tour in gevaar was, omdat de politie niet langer voor de begeleiding wilde zorgen. Het korps meldde dat er een nieuwe, interne richtlijn is die bepaalt dat de politie niet langer een wielerwedstrijd per motor mag begeleiden.

“Ik denk dat het vooral een bezuinigingsmaatregel van het korps is”, zegt Tourvoorzitter Peter de Vrij. “Ofkmar logo dat dan op onze organisatie moet worden afgewenteld is discutabel. Voor voetbal in Alkmaar wordt alles uit de kast gehaald en de Tour de Lasalle is volgens mij een van de weinige evenementen waar de politie altijd zijn medewerking aan heeft verleend en ook daadwerkelijk aanwezig moet zijn.”

De Tour gaat echter gewoon door, met dank aan de Koninklijke Marechaussee. “De Koninklijke Marechaussee zal aanwezig zijn om het wielerpeloton en volgers tijdens de etappes te begeleiden. Daar zijn wij enorm blij mee”, laat De Vrij weten. “Ook de Koninklijke Marechaussee is vanaf het begin bij de Tour betrokken en heeft hierdoor een enorme goede naam opgebouwd. Den Helder mag trots zijn op dit korps.”

Bron : DenHelderActueel.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief