Vooraankondiging symposium 18 juni 2010

Gepubliceerd op: 23-3-2010

Op vrijdag 18 juni organiseert Stichting Veteraneninstituut (SVI) samen met de Universiteit Utrecht (UU), de Universiteit van Tilburg (UvT) en de Militaire GGZ (MGGZ) een symposium met als titel 'Psychosociale aanpassing na uitzending: klacht of kracht?’.

Het aantal Nederlandse veteranen groeit, mede door de missie in Afghanistan, in snel tempo. Ex-militairen nemen belangrijke en bijzondere uitzendervaringen mee naar huis. Meestal vormen deze ervaringen een Afbeelding verwijderdverrijking voor het verdere leven van de veteraan.

Daarentegen kunnen uitzendervaringen ook belemmerend zijn en het verdere leven bemoeilijken. Veroorzaken uitzendervaringen nu juist klachten of dragen zij juist bij aan een rijker en zinvoller leven? En welke vormen van (na)zorg beantwoord het beste aan de eventuele hulpvragen van veteranen en hun gezinnen bij de aanpassing na thuiskomst? Deze vragen staan centraal tijdens het symposium.

Sprekers: Prof.dr. Rolf Kleber (UU), Dr. Michaela Schok (SVI), Dr. Natasja Rietveld (UvT), Dr. Arthur Rademaker (MGGZ), Dr. Manon Andres (NLDA)

Aanmelden kan vanaf 1 mei via het Veteraneninstituut.

Bron : VI

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief