Open Dagen tonen wereldwijde inzet Defensie

Gepubliceerd op: 31-3-2010

Met het thema 'Op missie' opent Defensie ook dit jaar haar deuren. Bezoekers krijgen te zien wat het personeel en materieel van de krijgsmacht kan betekenen voor vrede en veiligheid in de wereld.

Dit gebeurt tijdens de Landmachtdagen op 29 en 30 mei op de Johannes Postkazerne in Havelte, en deAfbeelding verwijderd Luchtmachtdagen op 18 en 19 juni op Vliegbasis Gilze-Rijen. De marine, landmacht, luchtmacht en Koninklijke Marechaussee laten daar zien hoe zij een missie voorbereiden en uitvoeren; of het nu in de sneeuw, de woestijn, de jungle of stedelijk gebied is.

Geen Marinedagen
Om deze operationele inzet in een tijd van bezuinigingen zoveel mogelijk te ontzien, bespaart Defensie op andere gebieden, zoals het aantal Open Dagen. Dit jaar vervallen de Marinedagen. Wel is de Koninklijke Marine, net als de Koninklijke Marechaussee, aanwezig op de Land- en Luchtmachtdagen. Ook de Defensie Materieel Organisatie en de ondersteunende diensten van het Commando DienstenCentra presenteren zich daar.

Publiekstrekker
De Open Dagen van Defensie behoren, met jaarlijks honderdduizenden bezoekers, tot de grote evenementen in Nederland en Europa. Zowel de Landmachtdagen met demonstraties van grond- en luchtmobiel optreden, als de Luchtmachtdagen met demoteams van vliegtuigen en helikopters, beloven ook voor 2010 weer veel spektakel.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief