Jeugdige wildcrossers bekeurd

Gepubliceerd op: 1-4-2010

De provincie Drenthe heeft afgelopen zondag in samenwerking met de Regiopolitie Drenthe, de Koninklijke Marechaussee, het Drentse Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Jachttoezicht, de Hengelsportfederatie Groningen/Drenthe en de Hengelsportfederatie Oost- Nederland een milieucontrole gehouden in natuurgebieden in Havelte, Dwingeloo en 2e Exloërmond.

Afbeelding verwijderdHierbij zijn 22 processen-verbaal uitgedeeld voor o.a. illegaal crossen, overschrijding van geluidsnormen, het niet kunnen tonen van een rijbewijs, het rijden zonder geldig kentekenbewijs en het niet aangelijnd hebben van honden.

Ook zijn er vier crossmotoren in beslag genomen vanwege het ontbreken van een geldig kentekenbewijs, een geldig rijbewijs en onverzekerd rijden.

De jeugdige berijders van deze motoren waren tussen de 11 en 14 jaar oud. Niet alleen moesten zij hun motor inleveren ook is hen proces-verbaal aangezegd.

De provincie Drenthe verzoekt een ieder om bij klachten over milieu overlast, zoals illegaal crossen in natuurgebieden, contact op te nemen met het Centraal Meldpunt Milieuklachten van de provincie Drenthe, telefoonnummer: 0592 - 36 53 03 (dag en nacht bereikbaar).
 
Bron : Blik op nieuws.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief