Limburgers verdacht van mensenhandel

Gepubliceerd op: 3-4-2010

Het openbaar ministerie (OM) in Maastricht verdenkt twee Limburgers van mensenhandel. Het duo zou onder meer minderjarige meisjes uit Nigeria naar Nederland hebben gehaald. Daar zouden de jonge vrouwen in de illegale prostitutie zijn beland.

De verdachte man (29) en vrouw (26) uit Meerssen zouden hier geld mee verdiend hebben. Het tweetal zit op dit moment vast. De vrouw, oorspronkelijk afkomstig uit Nigeria, en de medeverdachte Meerssenaar zouden bij hun mensenhandel veelvuldig gebruik hebben gemaakt van valse identiteitspapieren voor de slachtoffers.

Uit het nog lopende onderzoek van de Koninklijke Marechaussee en justitie is gebleken dat de mensen-smokkel onder meer per boot vanuit Nigeria via landen als Libië, Italië en Marokko heeft plaatsgevonden. Daarna werden de vrouwen veelal met auto's vervoerd naar Nederland. De jonge Nigeriaanse vrouwen werden onder meer in Limburg te werk gesteld in de illegale prostitutie. Ook zou er volgens een bron rond het onderzoek sprake zijn geweest van mishandeling van de slachtoffers.

De advocaat van de vrouwelijke verdachte, bevestigt de aanhouding van zijn cliënt, maar onthoudt zich voor de verder van ieder commentaar. ,,Ik mag op dit moment niks zeggen over deze zaak, want er zitten nog volop beperkingen op.”

Bron Limburgs Dagblad

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief