Marechaussee zet extra personeel in

Gepubliceerd op: 17-4-2010

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft extra personeel ingezet. Volgens een woordvoerder heeft dit te maken met de veiligheid van de gestrande passagiers maar ook met grensbewaking en extra documenten die verstrekt moeten worden. 

Op de luchthaven wordt zoals gebruikelijk onderscheid gemaakt tussen Schengenpassagiers en reizigers uit andere landen. De passagiers uit de zogeheten Schengenlanden kunnen vrij de grens passeren en beslissenschiphol hoofdingang klein of ze wel of niet op de luchthaven willen blijven.

Onder de reizigers buiten de Schengenlanden, die op Schiphol ook apart zijn opgevangen, wordt een onderscheid gemaakt tussen visumplichtigen en niet-visumplichtigen. De niet- visumplichtigen kunnen onder de reguliere reisvoorwaarden toegang tot Nederland krijgen, aldus de woordvoerder.

Reizigers die wel een visum nodig hebben voor ons land kunnen een beroep doen op een speciale clausule, een document dat wordt verstrekt in overmachtsituaties. Om dit document te verkrijgen moet er duidelijkheid zijn over de uitreis (de passagiers moeten de eerste de beste vlucht naar hun bestemming nemen) en er is nog een aantal voorwaarden. Tot nu toe hebben ongeveer honderd passagiers hebben gebruik gemaakt van deze speciale regeling.

Bron : Telegraaf

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief