Vier arrestaties op Curaçao na drugssmokkel naar Nederland

Gepubliceerd op: 12-5-2010

Op Curaçao zijn maandag vier leden van de Antilliaanse militie aangehouden wegens drugssmokkel naar Nederland. De militieleden stuurden cocaïne per brief naar Nederland via de militaire veldpostlijn van de Koninklijke Marine. Alle werknemers op de kazernes mogen deze faciliteit gebruiken. De poststukken worden slechts nu en dan gecontroleerd door de Antilliaanse douane.
 
Tijdens het onderzoek is ruim 3 kg cocaïne in beslag genomen. De brieven werden op Curaçao onderschept. Enkele miliciens worden ook verdacht van ernstige geweldsdelicten, zo liet het Openbaar Ministerie weten.voertuig 4w drive Carib Drie van de vier werden aangehouden tijdens het werk op de Suffisant-kazerne en verder werden huiszoekingen verricht. Daarbij zijn geen nieuwe drugs gevonden.
 
De zaak kwam begin dit jaar aan het rollen toen de Koninklijke Marechaussee (KMar) op Curaçao informatie kreeg over drugssmokkel binnen de Antilliaanse militie.

Onder leiding van het Openbaar Ministerie op Curaçao zijn de KMar en de Curaçaose politie samen een onderzoek gestart. Tot dusver zijn geen marinemensen bij de zaak betrokken, zo liet het OM desgevraagd weten.

Het onderzoek wordt voortgezet en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron : RNW

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief