Automobilist probeert marechaussee aan te rijden

Gepubliceerd op: 13-5-2010

Een Belgische automobilist heeft vorige week in Maastricht geprobeerd een motorrijder van de Koninklijke Marechaussee aan te rijden.

Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee (KMar) wilden de man rond kwart voor vier op de Brusselseweg controleren. Die reed met hoge snelheid weg. Een motorrijder van de KMar zette de achtervolging in. De bestuurder reed zich vervolgens klem in een zijstraat van de Brusselseweg, die door een auto werd geblokkeerd.

De motorrijder van de KMar parkeerde zijn motor achter de auto van de verdachte. Hierop reed die in volle vaart achteruit waarbij de motorrijder, om te voorkomen dat hij door de auto van de verdachte werd geraakt, nog net op tijd van de motor af kon springen.

De verdachte is vervolgens met hoge snelheid weggereden, achtervolgd door diverse voertuigen van de Koninklijke Marechaussee. De verdachte is teruggereden naar België, waar de KMar de achtervolging uiteindelijk heeft overgedragen aan de inmiddels gealarmeerde en ter plaatse gekomen Belgische politie. Zij zijn het voertuig in de achtervolging kwijtgeraakt. De Belgische politie stelt in eerste instantie een verder onderzoek in naar de verdachte.

Bron : Limburgs Dagblad

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief