Opnieuw hasjboot

Gepubliceerd op: 22-5-2010

Een opsporingsteam van politie en Koninklijke Marechaussee heeft op een zeiljacht dat honderd meter uit de kust van Schoorl (Noord-Holland) voor anker lag, 3000 kilo hasj aangetroffen. 
 
Het schip was onbemand en is in beslag genomen. Dat meldde een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee (KMar) donderdag.

De vondst houdt verband met de onderschepping van een zeiljacht op de Noordzee afgelopen zaterdag. Aan boord van dit schip werd eveneens 3000 kilo hasj gevonden.

De KMar arresteerde de vierkoppige bemanning. De kustwacht had het schip in het vizier gekregen tijdens een reguliere patrouillevlucht.

Makkum
Later op de zaterdag nam de marechaussee in de haven van Makkum een ander zeiljacht in beslag, dat ook was gehuurd door een van de verdachten. Op dit schip werden geen drugs gevonden.

Onderzoek leidde vervolgens naar het zeiljacht voor de kust van Schoorl. Aan boord van deze 'hasjboot' werden identiteitspapieren van een van de verdachten gevonden.

Verdachten
De vier verdachten zijn een 60-jarige Nederlander zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 36-jarige man uit Lelystad en een 38-jarige man en een 23-jarige vrouw, beiden uit Ede.

De oudste verdachte had nog een boete openstaan van 850.000 euro, het gevolg van een ontnemingsmaatregel na eerdere criminele activiteiten.

Bron : Nu.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief