Roemenen verdacht van bagagediefstal op Schiphol

Gepubliceerd op: 22-6-2010

De Koninklijke Marechaussee (KMar) heeft zondagmiddag op Schiphol vijf Roemenen aangehouden op verdenking van bagagediefstal. Dit heeft de KMar maandag laten weten.

Surveillerende leden van de KMar in burger zagen hoe een verdachte bij een wachtende reiziger op Schiphol policePlaza een rugzak had weggenomen. Nadat zij vervolgens zagen dat de rugzak door vier anderen werd afgeschermd en weggevoerd, konden alle verdachten op heterdaad worden aangehouden wegens betrokkenheid bij bagagediefstal.

De verdachten, twee mannen en drie vrouwen in leeftijden variërend van 27 tot 30 jaar, zijn voor nader onderzoek meegenomen naar de Marechausseepost op Schiphol. Allen zijn in verzekering gesteld.

Om zakkenrollerij en bagagediefstallen tegen te gaan zet de Koninklijke Marechaussee op Schiphol de zogeheten Observatie Ondersteunings Groep in. Dat is een speciaal team van marechaussees die in burgertenue surveilleren. Daarnaast maakt de Koninklijke Marechaussee sinds begin dit jaar gebruik van speciaal cameratoezicht.

Bron : blikopnieuws.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief