Trikke brengt compact en groen surveillance voertuig op de markt

Gepubliceerd op: 24-6-2010

Trikke Europe, de Europese distributeur voor 3-punts carving voertuigen, introduceert vandaag in Nederland het eerste lichtgewicht surveillance model van de elektrisch aangedreven Trikke uPT. Twee concept voertuigen worden reeds met veel enthousiasme gebruikt bij de Koninklijke Marechaussee op o.a. Eindhoven Airport en Schiphol.

 “Snel en zeer wendbaar dat zijn de kernpunten van de Trikke uPT een nieuw hulpmiddel om snel ter plaatse te kunnen zijn bij incidenten of calamiteiten” aldus het Eindhovens Dagblad in een interview met de Koninklijke Marechaussee. voertuig Trikke

Tijdens de Internationale vakbeurs voor Politie, Justitie, Defensie en Security, de IVVP in Gorinchem, wordt het surveillance model van Trikke voor het eerst aan het Nederlandse publiek voorgesteld. "We verwachten dat onze Trikke uPT met veel enthousiasme door deze bedrijfstak ontvangen zal worden", zegt Pieter Dekker, Managing Director van Trikke Europe.
 
De uPT (ultralicht Personal Transporter) is een alles-in-1 opvouwbare step/fiets die met gemak 25km/u haalt en een actie radius van 45km heeft. Het is een lichtgewicht van slechts 19kg en dus handzaam genoeg om hem overal mee naar toe te nemen.

Door het gepatenteerde 3CV mechanisme is de uPT uiterst stabiel, wendbaar en gemakkelijk te berijden. De staande rijpositie zorgt voor een betere zichtbaarheid en een vergroot overzicht. Met slechts 19kg, is de Trikke uPT het enige professionele surveillance voertuig dat gemakkelijk opgevouwen en vervoerd kan worden in de kofferbak van een standaard politie- of beveiligingsauto.

Bron : Trikke.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief