Nederland eert veteranen

Gepubliceerd op: 26-6-2010

Afbeelding verwijderdNederland eert zaterdag zijn veteranen tijdens een speciale dag. De meeste activiteiten van de zesde editiie van de Veteranendag vinden plaats in Den Haag. In de ochtend wordt in de Ridderzaal in het bijzijn van prins Willem-Alexander en vicepremier André Rouvoet stilgestaan bij de inzet van Nederlandse veteranen.

In de middag neemt de prins het defilé af op de Kneuterdijk. Hieraan doen ruim drieduizend veteranen en zeventien muziekkorpsen mee. In de binnenstad vinden er de hele dag publieksactiviteiten plaats en is eenAfbeelding verwijderd fototentoonstelling van Srebenicaveteranen te zien.

De middag wordt afgesloten op het Malieveld met een groot concert van onder anderen Ilse de Lange, de 3 J's en DJ Isis.

De Veteranendag probeert zich dit jaar met onder meer het concert en een grote internetcampagne meer op jongeren te richten. Nederland telt circa 100.000 veteranen.

De 'oude' helft zijn soldaten die in de Tweede Wereldoorlog, Nederlands-Indië en Korea hebben gevochten. Onder de 'nieuwe' veteranen vallen de soldaten die in Libanon dienden en alle missies die daarna kwamen.

Het evenement trok vorig jaar meer dan 70.000 bezoekers naar de Haagse binnenstad. De ANWB waarschuwt daarom voor drukte op de toegangswegen naar de hofstad. Bovendien is de A12 van Utrecht naar Den Haag vanwege werkzaamheden afgesloten tussen Bodegraven en Gouda.

Bron : DeStentor

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief