Veteranendag 2010

Gepubliceerd op: 5-7-2010

Op deze website verscheen al eerder een artikel over de Veteranendag 2010. Te zijner tijd zal nog een verslag verschijnen in het SMC-tijdschrift 'Marechaussee Contact'. SMC-redacteur Frans Meijer stuurde nog enkele feiten en foto's van deze dag.

Het SMC-detachement telde 36 man onder wie acht veteranen die voor het eerst meeliepen en er zaten zes SMC-ers in de Ridderzaal (drie bestuurders en drie verdienstelijke, in ons geval, Indië-veteranen).

Op het Binnenhof speldden twee SMC-ers medailles op bij van vredesmissie teruggekeerde aspirant-veteranen onder wie ook weer KMar-personeel. In de historische voertuigen hadden vijf KMar-veteranen plaats genomen en voor een tribuneplaats hadden twaalf SMC-ers zich opgegeven.

"......en dan al de partners die ik later op het Malieveld nog heb mogen begroeten. Maakt alles compleet. Wat een schitterende en zonnige dag was het toch weer, naar verluidt iets minder publiek. Ja, het strand van Scheveningen ligt ook vlak naast de deur", aldus Frans Meijer.

Frans Meijer stuurde de websiteredactie een aantal door hem gemaakte foto's, aangevuld met foto's gemaakt door Willem le Rutte en Piet van Erk. Deze foto's geven een impressie van de veteranen op de route vanaf NS-station, Ridderzaal, Binnenhof, Kneuterdijk (defileerpunt) tot een paar KMar-beelden op het Malieveld. Klik hier om naar het betreffende fotoalbum te gaan.

SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief