Marechaussee int veel boetes in vakantietijd

Gepubliceerd op: 24-7-2010

De drukke vakantieperiode leidt er op Schiphol ook toe dat de Koninklijke Marechaussee veel openstaande boetes kan innen bij reizigers die het land uit willen.
 
Volgens een woordvoerder is er sinds 1 juli rond de 75.000 euro binnengekomen aan bekeuringen die nog betaald moesten worden. Ook de afdeling nooddocumenten heeft het druk. Ongeveer 750 personen moesten sinds het begin van deze maand een tijdelijk identiteitsbewijs aanvragen.schiphol hoofdingang

Het zijn de drukste tijden van het jaar op Schiphol. Vorige week vrijdag kwamen de meeste reizigers voorbij op de luchthaven.

Ordentelijk
Ook dit weekeinde doen weer veel passagiers het vliegveld aan, naar verwachting 470.000. De luchthaven adviseert mensen op tijd te komen omdat de wachttijden langer zijn dan normaal.

Volgens de Koninklijke Marechaussee (KMar) verloopt de vakantieperiode tot nu toe ordentelijk. Ze heeft extra mensen ingezet bij de paspoortcontrole en de politiediensten. Ook vindt meer toezicht plaats op Schiphol Plaza en de toegangswegen.

Imitatiewapens
''We hebben geen noemenswaardige problemen. Iedereen gaat relaxed op vakantie'', aldus een woordvoerder. De KMar ziet nog altijd mensen die imitatiewapens kopen in het buitenland. In Nederland zijn die verboden. De douane en KMar controleren hier streng op en overtreders kunnen rekenen op forse boetes.

Controles
Reizigers krijgen op de luchthaven een flyer uitgedeeld, een gezamenlijk initiatief van Schiphol, de douane en de Koninklijke Marechaussee, waar onder meer op staat waarom controles plaatsvinden. Ze adviseren verder goed te letten op de bagage en geen koffers of tassen onbeheerd te laten.

Bron : nu.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief